Més esport

‘Touché’ per a París 2024

Pentatló modern. Laura Heredia segella el bitllet per a la cita francesa amb l’accés a la final dels Jocs Europeus i es convertirà en la primera catalana olímpica en un esport tan tradicional com desconegut

Laura Heredia, com a primera reserva, es va quedar a les portes dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 i des d’aleshores obtenir la plaça per a l’edició de París 2024 s’havia convertit en el gran repte per a l’esportista de Santa Coloma de Cervelló, de 23 anys. Dimarts, amb la classificació per a la final dels Jocs Europeus de Cracòvia, va segellar el seu objectiu i es convertirà, així, en la primera esportista catalana a ser olímpica en pentatló modern, un esport tan tradicional com desconegut. “Estic superemocionada. Havia esperat tant aquest moment, que ara mateix estic superfeliç i compartir-ho aquí amb la família és un somni”, va dir dimarts, totalment desfermada per l’eufòria. La gran final de l’europeu serà dissabte amb la participació de 18 atletes, repartits en vuit federacions. Per a París 2024 hi haurà vuit places en joc, però només n’hi pot haver un per a cada federació.

La participació olímpica serà la culminació de la trajectòria esportiva de Laura Heredia, que el 2018 ja va obtenir una medalla de bronze en els Jocs de la Joventut i és la vigent campiona europea sub 24. La pentatleta catalana es va iniciar en aquesta disciplina a través del seu germà Aleix, que ja va ser olímpic a Tòquio 2020, on va signar la 23a posició. La petita de la nissaga es va decantar per aquesta activitat extraescolar de l’escola Llor de Sant Boi (la mateixa que els germans Gasol) quan només tenia 5 anys. “Al principi les proves més físiques m’agradaven molt, nedar i sobretot córrer. A mesura que vas creixent i vas pujant de categoria, et van afegint disciplines i d’aquesta manera et vas enganxant. Cada any era diferent perquè anaves afegint esports que no coneixies”, va explicar la pentatleta catalana sobre els seus inicis en un capítol del programa Campiones, emès per TV3. L’Aleix va ser el principal referent de la Laura al principi de la seva carrera i ara s’ha convertit en el seu màxim admirador. “La Laura és una pentatleta molt dura, la persona contra qui preferiries no haver de competir. Si la tens al costat és fàcil que et tremoli la mà i té una capacitat de concentració que he vist en molt poques esportistes”, remarca. Pel que fa a qüestions més esportives, hi afegeix: “És molt completa en totes les proves, però és especialment brillant en la cursa i el tir.”

A Cracòvia, Laura Heredia va oferir una gran versió en les semifinals de l’europeu, i va ocupar el tercer lloc del grup B amb un total de 1112 punts. Després de l’equitació, va sumar 228 en l’esgrima, 267 en natació (2:21.94), i 617 en laser-run, en completar la prova en 11:23.30. Dissabte serà el torn de la gran final.

Dos podis i plaça olímpica per a Elia Canales en tir amb arc

L’arquera de Constantí Elia Canales va tancar la seva participació en els Jocs Europeus amb un or de tir amb arc recorbat per equips mixts, al costat del gallec Miguel Alvariño, i una plata en la prova femenina, després de perdre la final amb la britànica Penny Healey (6-2). En les semifinals, Canales havia superat la ucraïnesa Anastasiia Pavlova en la fletxa de desempat (6-5). El subcampionat europeu certifica la plaça olímpica per a l’arquera catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)