Waterpolo

Exhibició contra Itàlia (10-4) per conquerir l’or de la copa del món

La selecció de David Martín marca diferències des de l’inici (5-1) i fa un recital defensiu per segellar el seu primer títol de la competició a Los Ángeles

La selecció espanyola ha completat la seva participació en la copa del món de Los Ángeles amb una exhibició en tota regla en la final contra Itàlia (10-4), la consecució del seu primer or en la competició i les màximes expectatives a quinze dies vista de l’inici del mundial de Fukouka. En 20 edicions de la lliga mundial, tal com s’anomenava fins l’any passat la nova copa del món, l’equip estatal havia obtingut cinc podis (tres plates i dos bronzes), però mai abans havia pogut alçar el màxim guardó. Una posada en escena espectacular (5-1) i un altre recital defensiu, amb Unai Aguirre (11 aturades i 73%) enorme sota els pals, han estat altre cop els principals arguments del conjunt de David Martín. El tècnic barceloní ha apostat pels mateixos tretze jugadors de les semifinals, amb set catalans i vuit components de l’Atlètic Barceloneta.

Itàlia, amb Lorenzo Bruni com a protagonista, només ha necessitat 19 segons per inaugurar el marcador. Ha estat anecdòtic perquè la resposta de l’equip espanyol ha estat demolidora. Amb Felipe Perrone i Álvaro Granados al comandament, ha replicat amb un parcial de 5-0 per tancar el primer quart amb un contundent 5-1. L’esquadra transalpina ha apujat la intensitat i ha intentat retallar diferències a tota costa, però els de David Martín no han perdut en cap moment el rumb. Sòlids en defensa i amb Perrone, escollit MVP de la final, com a director d’orquestra ha sabut gestionar la renda fins al final (2-2, 3-1 i 0-0). Els golejadors del partit han estat: Granados (4), Perrone (3), Munárriz (1), Sanahuja (1) i De Toro (1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)