Atletisme

Maria Vicente vola fins a 7,02 m en llargada, amb vent excessiu

L’hospitalenca ocupa el segon lloc d’un concurs que passarà a la història dels campionats d’Espanya, amb tres atletes per sobre de 6,90 m

L’hospitalenca Maria Vicente (Nike) ha estat una de les protagonistes principals d’un concurs de salt de llargada que passarà a la història dels campionats d’Espanya. Amb un vol de 7,02 m, amb un vent excessiu de 2,1 m/s (es permet fins a 2 m/s perquè es pugui homologar) ha obtingut el subcampionat estatal i ha presentat les seves credencials per ser al mundial de Budapest. El podi de Torrent podia ser ben bé el podi de qualsevol campionat mundial, amb el títol de Tessy Ebosele (7,09 m, amb +2,8 m/s), seguida per Vicente (7,02 m) i Fatima Diame (6,94 m, 2 m/s). Vicente tornarà a competir diumenge en la final de triple salt.

Subcampionat de Guillem Crespí en 100 m

Abans de l’espectacular vol de Vicente, el jove del Barcelona Atletisme Guillem Crespí, de només 20 anys, havia causat sensació en la final de l’hectòmetre. Crespí, campió estatal sub23 i cinquè europeu de 100 m, ha assolit el subcampionat absolut amb un gran registre de 10.17, que tampoc es podrà homologar perquè el vent bufava a 2,4 m/s. El deixeble de Pau Fradera només ha cedit davant de Sergio López (Alcantarilla), que ha enllaçat la seva tercera corona consecutiva. El lleidatà Arnau Monné (FC Barcelona), que havia impressionant amb uns 10.19 ventosos en les semifinals (3,1 m/s), ha ocupat la quarta plaça (10.24), mentre que el campió català, Bernat Canet (Cornellà Atlètic) s’ha hagut de conformar amb el sisè lloc (10.31).

Ezzaydouni, tercer en obstacles

El canetenc Ibrahim Ezzaydouni (Playas Castelló) ha estat el gran animador de les primeres voltes dels 3.000 m obstacles. Ha pres el comandament abans del primer quilòmetre (2:48.97) i ha marcat el ritme fins als 2.000 m (5:38.54). A partir d’aquí, ha aparegut en escena Daniel Arce (New Balance), el gran favorit, que amb un gran canvi al toc de campana s’ha escapat en solitari cap a la victòria (8:23.81). Ezzaydouni ha perdut pistonada en les últimes voltes i s’ha hagut de conformar amb el quart lloc (8:30.29), tot i que ha pujat al tercer graó del podi perquè el gironí Abderrahim Ougra (Fent Camí Mislata), tot i arribar a meta tercer (8:30.00), encara no disposa de la nacionalitat espanyola.

En triple salt, Ramon Adalia (FC Barcelona), amb un primer intent de 15,84 m, s’ha classificat en tercer lloc en un concurs molt perjudicat pel vent en contra. En decatló, Eloi Santafe (CA Igualada) ha superat la seva marca personal i amb 7433 punts s’ha quedat a les portes del podi, en quarta posició. També ha flirtejat amb les places d’honor de l’heptatló l’atleta del GEiEG Ivet Rovira, cinquena després de millorar amb molta suficiència la seva marca personal (de 5051 a 5264 punts).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)