Atletisme

Dotze catalans convocats pel mundial de Budapest

Atletisme. Jaël-Sakura Bestué ha estat seleccionada en tres proves, els 100 m, els 200 m i els 4x100 m. Es disputarà del 19 al 27 d’agost

La representació catalana en el mundial de Budapest serà de 12 atletes, set en la categoria femenina i cinc en la masculina. El seleccionador espanyola Pepe Peiró va donar ahir la llista de convocats per a aquest campionat del món, que es disputarà del 19 al 27 d’agost. La selecció espanyola està formada per 56 atletes, i per primera vegada hi haurà més presència en la categoria femenina, amb 29 representants, que en la masculina, amb 27.

En la categoria femenina les catalanes que han estat convocades són la santcugatenca Jaël-Sakura Bestué, que farà tres proves: els 100 m, els 200 m i el relleu 4x100 m. Per primera vegada una atleta estatal farà el doblet en la velocitat. La banyolina Esther Guerrero disputarà els 1.500 m; la vallenca Marta Galimany i la fondista de Sant Joan de Vilatorrada, Meritxell Soler, estaran en la marató; la saltadora de l’Hospitalet de Llobregat, Maria Vicente, ha estat convocada en el triple, i la mataronina Raquel González i la terrassenca Cristina Montesinos, en els 35 km marxa. En la categoria masculina aniran al mundial de Budapest el palamosí Adel Mechaal en els 1.500 m, el lleidatà Ayad Lamdassem i el vilafranquí Ibrahim Chakir en la marató, el saltador de Sant Boi de Llobregat Jaime Guerra en la llargada i el lleidatà Bernat Erta en el relleu de 4x400 m.

Aquesta llista de la selecció espanyola es podria ampliar fins al 7 d’agost. Hi ha diversos atletes estatals, entre ells les catalanes Laura Redondo en el martell i Maria Vicente –que ja està en el triple–, en la llargada, que podrien ser seleccionats. Les dues compleixen els criteris de rendiment de la federació espanyola i per poder entrar en la llista necessiten estar entre les que poden ser escollides en el rànquing de la World Athletics en les seves proves. Actualment estan fora per poc, però sempre hi ha algunes baixes i les dues podrien pujar posicions i ser seleccionables i anar al mundial.

Els catalans
Jaël-Sakura Bestué (FCB) 100 m, 200 m i 4x100 m
Esther Guerrero (N. Balance) 1.500 m
Marta Galimany (Adidas) Marató
Meritxell Soler (Avinent Man.) Marató
Maria Vicente (Nike) Llargada
Raquel González (Ind.) 35 km marxa
Cristina Montesinos (Piél.) 35 km m.
Adel Mechaal (Indep.) 1.500 m
Ayad Lamdassem (Asics) Marató
Ibrahim Chakit (Bikila) Marató
Jaime Guerra (Cornellà Atl.) Llargada
Bernat Erta (New Balance) 4x400 m

La indignació de Pol Retamal per quedar fora

El velocista Pol Retamal ha expressat de manera contundent la seva indignació per haver quedat fora de la llista del mundial per segon any consecutiu. El vilafranquí ha fet un comunicat a les xarxes socials en què expressa la seva protesta: “per l’exclusió injusta i reiterada” dels campionats importants, i diu que la seva dedicació a l’atletisme mereix un tracte “just i transparent”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)