Vela

Cita mundial, amb París de premi

Vela. Nou regatistes catalans disputen el campionat del món de les classes olímpiques a la Haia amb el doble objectiu de fer un bon resultat i buscar la classificació per als Jocs del 2024

El mundial de classes olímpiques, que reparteix les primeres places per als Jocs de París 2024, es disputa de l’11 al 20 d’agost a la Haia (Països Baixos). Entre els 38 components de la selecció espanyola, en 28 embarcacions, hi ha nou regatistes catalans que tenen diferents objectius, lluitar per les medalles, buscar la classificació per als Jocs Olímpics o intentar obtenir un bon resultat.

Entre els catalans amb més aspiracions hi ha els barcelonins Jordi Xammar i Nora Brugman en la classe 470 mixt, que l’any passat van ser subcampions mundials i que van acabar tercers en el recent Test Event de Marsella, on es disputaran els Jocs. En aquesta mateixa classe també hi participen Sílvia Mas i Nicolás Rodríguez. La barcelonina va ser campiona mundial l’any 2021 en els 470 femení, i el gallec va ser tercer a Tòquio fent parella amb Jordi Xammar.

En 49er el càntabre Diego Botín i el barceloní Florian Trittel van ser subcampions del món l’any 2022 i aspiren a estar en el podi. L’arenyenc Pol Marsans i el murcià José Manuel Ruiz també la disputaran. En 49er FX competiran Alicia Fras, de Cambrils, i la canària Elena Barrio. En la Kite femenina la premianenca Gisela Pulido és la número quatre del món i lluitarà per les medalles en aquesta nova classe olímpica. En el Kite masculí hi serà el barceloní Bernat Cortés i en ILCA 6 femení, la santcugatenca Cristina Pujol.

El mundial repartirà 107 places per als Jocs amb un nombre diferent en cada classe. En 470 mixt seran vuit; en Kite masculí i femení, vuit, mentre que en 49er i 49er FX n’hi ha deu en joc i en l’ILCA 6 femení, setze.

470 mixt
de l’11 al 17 d’agost
Jordi Xammar i Nora Brugmam
Sílvia Mas i el gallec Nicolás Rodríguez
49er
de l’11 al 18 d’agost
Florian Trittel i el càntabre Diego Botín
Pol Marsans i el murcià José Manuel Ruiz
49er FX
de l’11 al 18 d’agost
Alicia Fras i la canària Elena Barrio
Kite femení
del 14 al 20 d’agost
Gisela Pulido
Kite masculí
del 14 al 20 d’agost
Bernat Cortés
ILCA 6 femení
del 13 al 20 d’agost
Cristina Pujol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)