Vela

Trittel i Botín se situen primers en 49er en el mundial de classes olímpiques

Mas i Rodríguez, i Xammar i Brugman milloren un lloc i van quarts i setens en 470 mixt

El català Florian Trittel i el cantàbric Diego Botín continuen imparables en la classe 49er del mundial de classes olímpiques que s’està disputant a la Haia, Països Baixos. Després de finalitzar la fase de qualificació en la segona posició i tenir una jornada de descans, han afrontat la fase final i han fet un vuitè, un dotzè, que han descartat, i un setè lloc en les regates d’avui i això els ha situat primers amb 39.8 punts. Els neerlandesos Bart Lambriex i Floris van de Werken estan a tocar ja que són segons amb 40 punts. En el 49er FX Alicia Fras, de Cambrils, i la canaria Elena Barrio també disputen la fase final i ocupen la 25a plaça amb 160 punts.

Gisela Pulido va ser desqualificada en la regata on ahir va aconseguir la victòria en el surf d’estel per un incident amb una rival. En la jornada d’avui la premianenca ha completat sis regates entre les deu millors, el seu millor resultat ha estat un cinquè lloc, i això l’ha situat en la 21a posició amb 44 punts. En la mateixa classe masculina el barceloní Bernat Cortès ocupa la 35a posició amb 62 punts.

En la classe 470 mixt les dues tripulacions amb catalans continuen entre els deu millors del mundial i ja estan disputant la fase final. La barcelonina Sílvia Mas i el gallec Nicolás Rodríguez han completat la jornada amb un quinzè, un tercer i un novè lloc, i ha guanyat una plaça. Ara són quarts amb 47 punts, a només sis punts de la segona posició dels alemanys Simon Piesch i Anna Markfort amb 41. Els japonesos Keiju Okada i Miho Yoshioka dominen clarament amb 17 punts. El barcelonins Jordi Xammar i Nora Brugman també ham millorat una posició i són setens amb 52 punts. Han fet un cinquè, un vintè, que han descartat, i un quart lloc en aquesta jornada.

En la classe ILCA6 la santcugatenca Cristina Pujol està en la 40a posició amb 55 punts.