Handbol

Pol Valera es queda com l’únic central pur al Barça

Handbol. La marxa de Cindric per les retallades i la lesió greu de Makuc en el primer partit del curs concedeixen la batuta del joc al català

La inesperada i greu lesió al genoll esquerre de l’eslovè Domen Makuc tot just en el primer partit de la pretemporada trastorna els plans de Carlos Ortega en una posició transcendent en l’handbol i sensible al Barça després de la marxa aquest estiu, per falta de pressupost, del titular Luka Cindric, que jugarà en el Dinamo de Bucarest de Xavi Pascual. El Barça encara ha de fer públics els terminis de recuperació de Makuc, però, de moment, el català fitxat al gener provinent del Fraikin Granollers i internacional amb Espanya Pol Valera haurà d’assumir més pes i responsabilitat, perquè es queda sol com a central natural en la plantilla d’Ortega. Està plenament capacitat i les competicions estatals, en què els blaugrana sempre són favorits, seran un bon banc de proves. Això no impedeix que Ortega busqui alternatives en la plantilla amb altres fórmules.

En l’horitzó internacional, el Barça es jugarà la Super Globe a Dammam, l’Aràbia Saudita, del 7 al 12 de novembre. L’equip d’Ortega iniciarà la defensa del títol de l’Asobal el 9 de setembre a la pista del Bidasoa. Abans, però, haurà jugat les semifinals de la supercopa de Catalunya contra el Sant Esteve de Palautordera (25 d’agost) i la previsible final contra el Fraikin BM Granollers (29 d’agost). La Supercopa ibèrica es jugarà els dies 2 i 3 de setembre i la Champions, el gran repte, arrencarà amb un Montpeller-Barça el 13 de setembre.

Makuc, pel qual sembla que l’Aalborg danès havia mostrat interès, va renovar fins al 2026 i aquesta hauria de ser la temporada de la seva confirmació en la direcció del joc, després que Ortega li retirés certa confiança en forma de minuts en algunes fases del curs passat. Una alternativa factible és apostar per dos esquerrans a la primera línia, com ja va fer puntualment durant la temporada passada, amb Melvin Richardson o el polivalent extrem eslovè Blaz Janc acompanyant Dika Mem. En tot cas, la qualitat de Makuc va ser abastament acreditada i per aquesta raó se li va ampliar el contracte. El jugador es traslladarà aquest matí a Barcelona i avui al vespre o demà es podrà conèixer amb més exactitud l’abast de la lesió, després de les proves mèdiques corresponents. La lesió es va produir en el torneig de Doboj, a Bòsnia i Hercegovina, en el partit que el Barça va guanyar contra el RK Vojvodina serbi (39-29).

Victòria contra el Zagreb (31-25)

El Barça va superar el RK Zagreb (31-25) en el segon partit de la pretemporada en el torneig de Doboj i avui tindrà l’oportunitat de certificar la primera plaça de grup contra el Celje (21 h). Contra un rival poderós físicament i amb una defensa molt dura, l’equip de Carlos Ortega va acabar imposant el seu ritme de joc més alt en el tram final, impulsat per una encertada disposició amb 5-1. Tot i la bona posada en escena blaugrana (9-6 als 15’), el conjunt croat va signar les taules al descans (14-14) i va mantenir el resultat anivellat fins ben entrada la segona part (25-23, 50’).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)