Atletisme

Primera prova superada

Els catalans Adel Mechaal i Esther Guerrero accedeixen amb solvència a les semifinals de 1.500 m que es disputen aquesta tarda

Adel Mechaal i Esther Guerrero, els capitans de la selecció espanyola, van superar amb èxit el primer sedàs dels 1.500 m del mundial. Tots dos van coincidir amb els grans favorits de la prova, el noruec Jakob Ingebrigtsen i la kenyana Faith Kipyegon, i van tenir una resposta similar en dues curses que van ser pura selecció natural. Tots dos seran avui, festa nacional de l’estat hongarès, en les semifinals de la sessió de tarda (17.05 h les femenines i 17.30 h les masculines).

Controlant amb la mirada els seus rivals per la banda dreta, Mechaal es va classificar en quart lloc en la primera sèrie eliminatòria (3:34.35) i va segellar l’accés a les semifinals amb suficiència. En una cursa amb un ritme prou exigent, el migfondista palamosí va anar de menys a més, va maniobrar amb encert per col·locar-se entre els millors al pas pels mil metres i va progressar fins a la quarta plaça al toc de campana. Ingebrigtsen va vèncer amb 3:33.94.

En la sessió matinal, Esther Guerrero també va fer molt bona lectura de la cursa. Sota el ritme marcat per la plusmarquista mundial, Faith Kipyegon, la deixeble de Joan Lleonart es va moure pràcticament sempre entre les sis primeres, les places reservades per accedir a la fase següent. En aquest campionat no hi ha places de repesca per temps i les sis primeres de cadascuna de les quatre sèries són les que accedien a les semifinals. Kipyegon va marcar els temps de pas pels 400 (1:07.43) i els 800 m (2:15.06), i a 200 metres per a la meta el tall de les sis millors ja estava pràcticament fet. Amb la sisena plaça assegurada, Guerrero no va voler forçar el ritme i va acreditar 4:04.33. El triomf va ser per a Kipyegon (4:02.62). “Serà un plaer ser a les semifinals. Ara a gaudir, a intentar estar el més a prop possible de les primeres i a somiar”, va sentenciar la catalana.

Vicente, a 2 centímetres

En llargada, l’hospitalenca Maria Vicente va rubricar un concurs molt regular (6,52, 6,49 i 6,59) i amb la catorzena plaça es va quedar a les portes d’accedir al grup de les dotze millors. La recordista catalana es va quedar a només dos centímetres de la valenciana Fàtima Diame, que amb 6,61 m va marcar el tall de la final. “Se m’ha quedat una espina”, va assegurar Vicente, que se la podrà treure en triple salt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)