Atletisme

Esther Guerrero i Adel Mechaal, fora de la final dels 1.500 m

La banyolina esmicola la seva marca personal i s’ha quedat a les portes de trencar la barrera dels 4 minuts (4:00.13), mentre que el palamosí ha estat novè d’una semifinal (3:33.33) molt igualada

Ni Esther Guerrero ni Adel Mechaal seran a les finals del 1.500 m del mundial de Budapest. Les sensacions, però, son ben diferents. La banyolina, que prenia la sortida amb la pitjor marca de la seva semifinal (4:02.41), ha esmicolat el seu registre personal, s’ha quedat a les portes de trencar la barrera dels 4 minuts (4:00.13) i ha assolit la mínima per als Jocs Olímpics de París 2024. Aquest registre li ha valgut ocupar la desena plaça d’una semifinal que s’ha corregut a ritme de míting. Amb un cartell d’autèntic de luxe, amb el podi complet dels Jocs de Tòquio a la línia de sortida, s’ha corregut a un ritme vertiginós. L’etíop Diribe Welteji i la neerlandesa Sifan Hassan s’han deixat veure en les primeres voltes, però al toc de campana la recordista mundial Faith Kipyegon ha pres el comandament per vèncer amb uns espectaculars 3:55.14, seguida per Weltejei (3:55.18), Hassan (3:55.48) i Muir (3:56.36). Les nou primeres han corregut per sota dels 4 minuts.

En la primera semifinal dels 1.500 m masculins, Mechaal ha corregut de manera similar a les eliminatòries de dissabte. Ha anat de menys a més i a mitja prova s’ha col·locat entre els sis primers, les places reservades per a la final. En els últims cent metres ocupava el setè lloc en disposició de guanyar posicions. De fet, ha avançat Katir, però en un esprint molt anivellat l’han passat pels carrers interiors i exteriors i al final s’ha hagut de conformar amb el novè lloc. S’ha quedat fora de la final amb un bon registre de 3:33.33. La victòria ha estat per al nord-americà Yared Nuguse (3:32.69) en una semifinal en què els deu primers han arribat a menys d’un segon de diferència. En la segona semifinal, s’ha imposat Jakob Ingebrigtsen, amb 3:34.98.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)