Ciclisme

Dues tasses d’esperpent

Lorenzo Milesi és el primer líder de la Vuelta gràcies al triomf del DSM, el segon equip a fer la CRE de Barcelona, deslluïda per la pluja

L’italià Lorenzo Milesi (2002) surt avui de Mataró amb el mallot de líder de la Vuelta, gràcies al triomf del DSM en la CRE de 14,8 quilòmetres d’ahir a Barcelona, molt deslluïda per la pluja i que va acabar provocant l’enuig de molts corredors, entre els quals Remco Evenepoel, que assegurava que s’havien sentit com “micos de circ” per haver fet un inici tan esperpèntic. La voluntat d’innovar que caracteritza els organitzadors de la cursa, especialment en la primera posada en escena al llarg de les darreres edicions, va portar a fer passejar els ciclistes agrupats en equips en un circuit urbà i tècnic que, a més de col·lapsar la capital catalana l’últim dissabte d’agost, va haver de suportar una inoportuna pluja que condicionava els participants a l’hora d’agafar els revolts –molts de 90 graus–, especialment els últims a afrontar l’arribada a la plaça Espanya i l’avinguda Maria Cristina. Jonas Vingeggard, vencedor de les dues darreres edicions del Tour, va punxar, i el Jumbo, que partia com a clar favorit, va cedir mig minut.

El DSM, el segon equip a sortir després del Caja Rural de Joel Nicolau i Abel Balderstone, es consolidava amb el millor registre (17:30), corrent amb pluja però amb molta més llum que els altres equips, que hi entraven gairebé de nit i xops. L’EF i el Groupama, l’11è i el 14è equip a baixar per la rampa del Port Olímpic, quedaven a 6 segons. L’11:39 de Movistar era el millor temps en l’intermedi i rebaixava en 7 el del DSM, el registre del qual l’igualava el Soudal d’Evenepoel. El conjunt navarrès entrava finalment segon a meta amb el mateix temps i el conjunt belga era quart a 6 segons, darrere l’EF.

Quatre detinguts

La Comissaria General d’Informació del cos de la Policía Nacional al Solsonès va detenir quatre independentistes que presumptament preparaven protestes per a l’etapa 3, la de demà, de Súria a Arinsal. Segons Efe, van ser ahir al matí en un dispositiu per les sospites que hi havia preparatius d’actes contra la Vuelta. La policia, que no determinava el grau d’amenaça, els va traslladar a la Verneda, a Barcelona, on hi ha la central d’operacions. Alerta Solidària es qüestiona si les detencions obeeixen a la por que la Vuelta “reflecteixi l’opressió nacional i social”, mentre que Òmnium Cultural convoca protestes amb motiu del pas de la Vuelta i fa una crida a la mobilització i a portar l’estelada pels punts en què passarà la cursa, amb l’objectiu de “fer visible el conflicte polític català al món”.

Etapa 1 (14,8 km CRE)
1r Team DSM Firmenich 17:30
2n Movistar Team a 0:00
3r EF Education Easypost a 0:06
4t Soudal Quick-Step a 0:06
5è Groupama FDJ a 0:06
6è Bahrain Victorius a 0:10
7è Astana Qazaqstan Team a 0:17
8è Ineos Grenadieras a 0:20
9è Cofidis a 0:22
10è Bora Hansgrohe a 0:28
11è Jumbo Visma a 0:32
14è UAE Team Emirates a 0:37
15è Alpecin Deceuninck a 0:41
16è Caja Rural Seguros RGA a 0:42
General (14,8 km)
1r L. Milesi (DSM) 17:30
2n D. Max Poole (DSM) m. t.
3r R. Bardet (DSM) m. t.
7è E. Mas (Movistar) m. t.
18è R. Evenepoel (Soudal) a 0:06
38è D. de la Cruz (Astana) a 0:17
65è J. Vingegaard (Jumbo) a 0:32
66è P. Roglic (Jumbo) m. t.
82è M. Soler (UAE) a 0:37
90è J. Nicolau (Caja Rural) a 0:42
93è A. Balderstone (C. Rural) m. t.
Joves
1r L. Milesi (DSM) 17:30
2n D. Max Poole (DSM) m. t.
Equips
1r Team DSM Firmenich 17:30
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)