Futbol sala

L’Industrias Santa Coloma supera el Barça (3-2) en la final de la copa Catalunya

El partit ha acabat amb polèmica perquè els àrbitres no han concedit una tercera diana d’Adolfo en l’últim minut, quan la pilota havia traspassat clarament la línia de gol

L’Industrias Santa Coloma ha conquerit la seva tercera corona de la copa Catalunya a Martorell (2012, 2019 i 2023) en una final d’alt voltatge i amb un desenllaç polèmic. Amb 3-2 al marcador, la parella arbitral no ha concedit un gol d’Adolfo en l’últim minut, en considerar, erròniament, que la pilota no havia traspassat la línia de porteria. Sense el primer títol del curs, el conjunt blaugrana espera en les pròximes hores l’arribada del pivot murcià Alex Yepes per cobrir la baixa de llarga durada de Ferrão.

La final ha començat a un ritme molt intens, amb predomini de les defenses per sobre dels atacs. El primer gol, però, ha arribat per una badada defensiva dels blaugrana en què Bernat Povill (14’) li ha guanyat l’esquena als seus rivals en un servei de córner i ha rematat de cap gairebé a pler. El Barça ha reaccionat i ha tingut dues oportunitats claríssimes per restablir l’equilibri abans del descans. Sergio González ha enviat un xut al travesser després d’una gran transició i Àlex Lluch ha frustrat amb el peu un xut a boca de canó de Matheus. Al descans es mantenia l’1-0 favorable als colomencs.

Els primers minuts de la segona part han estat un monòleg del Barça. L’Industrias ha resistit i a punt ha estat de marcar el segon després d’un servei de banda, en que una mà miraculosa de Miquel Feixas ha salvat la rematada de Povill. El panorama s’ha complicat per als de Jesús Velasco després de la vermella directa a André Coelho (27’), que per intentar protegir la pilota ha donat un cop de colze a Álex Verdejo. Feixas, amb grans intervencions, ha donat vida als blaugrana en els dos minuts d’inferioritat. Amb igualat numèrica, Borja ha impedit una oportunitat molt clara de Matheus. El duel era d’alt voltatge i Corso ha vist la targeta groga després d’una dura entrada sobre Erick Mendonça. Velasco se l’ha jugat amb el porter jugador (35’) i la resposta ha estat immediata. Adolfo, des del segon pal, ha rematat una assistència mil·limètrica de Matheus. L’equip blaugrana havia fet el més difícil, però una falta absurda de Matheus sobre Khalid ha provocat un doble penal pels colomencs. Àlex Verdejo no ha perdonat des dels deu metres i ha tornat a donar la iniciativa a l’aspirant (36’). Els últims minuts han estat una autèntica bogeria. Uri Santos (37’) ampliava la renda dels de Xavi Closas a porteria buida, en la recuperació d’una pilota, però Adolfo tornava a retallar diferències (38’). El Barça, tot i jugar en inferioritat per l’exclusió de Harrison, encara ha estat de capaç de marcar un tercer gol, el tercer d’Adolfo, però els àrbitres no l’han concedit.