Tennis taula

Duran, a l’NBA del tennis de taula amb Florida Crocs

Tennis de taula. El vilanoví del CTT Borges és l’únic jugador català i adscrit a la federació espanyola que jugarà la fa poc creada Major League Tennis Table, pionera als Estats Units

El jugador del CTT Borges Marc Duran (Vilanova 1986) serà l’únic català i adscrit a la federació espanyola que disputarà la primera lliga professional nord-americana de tennis de taula, la Major League Tennis Table, creada aquesta temporada sota uns paràmetres d’estructura de competició que recorden l’NBA. La competició estarà dividida en dues conferències, Est i Oest, amb quatre equips cada una. Duran i la resta de jugadors han estat triats recentment en un draft i el vilanoví, escollit en la quarta ronda de les vuit, formarà part del Florida Crocs, conjunt de la conferència Est juntament amb el Carolina Gold Rush, el Princeton Revolution i el Chicago Wind. En la Oest, els equips són: Portland Paddlers, Seattle Spinners, Texas Smash i Bay Area Blasters. La competició, que arrenca del 15 al 17 de setembre a l’Ocean Center de Daytona amb la concentració dels equips de l’Est, es disputarà els caps de setmana –la primera fase s’acaba de l’1 al 3 de desembre– alternant les dues conferències. Hi prendran part 64 jugadors –homes i dones, una per equip com a mínim– de 24 federacions diferents. Els companys de Duran són Daniel Gorak (Polònia), Matilda Ekhom (Suècia), Daniel González (Puerto Rico), Brossier Benjamin (França), Mishel Levinski (EUA), Ojo Onaolapo (Nigèria) i Brian Mena (EUA). El tècnic és el nord-americà Frank Arias. Els partits els juguen cinc components, amb quatre individuals i un dobles a tres sets i el Golden Game, en el qual cada jugador disputarà quatre punts i s’alternarà amb la resta fins que un equip arribi a 21.

El jugador de Vilanova, que fa 13 anys consecutius que defensa la samarreta de l’equip de les Garrigues i que ha renovat, compaginarà la Superdivisió espanyola amb la nova Major League.

Duran és un referent. No en va és el vigent campió d’Espanya absolut, títol que ja havia obtingut els anys 2015 i 2022. Precisament el 2022 va completar un exercici excepcional en el qual també va guanyar el campionat d’Espanya per equips i de dobles, signant un triplet excepcional amb 35 anys. A més, va arrodonir la temporada amb el repòquer guanyant el títol de la Superdivisió amb el Borges i la copa.

EL FORMAT

La nova competició la formen vuit equips de dues conferències
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)