Waterpolo

Presentades les lligues de divisió d’honor de waterpolo

La principal novetat de la nova temporada és el sistema de puntuació: en cas de victòria se sumaran tres punts, mentre que una derrota deixarà els equips sense cap punt.

Aquest migdia, a la seu del Club Natació Barcelona, s’ha dut a terme la presentació oficial de les lligues nacionals de waterpolo LEW-RFEN 2023-24, que començaran amb la Divisió d’Honor Masculina el proper 16 de setembre, que enguany es veurà afectada per l’europeu i el mundial que es disputaran durant els mesos de gener i febrer respectivament.

En clau catalana, un total de 9 equips competiran a la divisió d’honor Femenina: Sant Andreu, Mediterrani, Catalunya, Atlètic-Barceloneta, Sabadell, Mataró, Terrassa, Rubí i Sant Feliu, mentre que a Divisió d’Honor Masculina n’hi haurà 10: Atlètic-Barceloneta, CN Barcelona, Mediterrani, Sant Andreu, Catalunya, Sabadell, Terrassa, Mataró, Rubí i Sant Feliu.

Durant l’acte, el vocal-representant dels clubs a la junta directiva de la RFEN i també president del CN Sabadell, Claudi Martí, ha dirigit unes paraules a la feina dels clubs, mentre que Ignacio Mochales, director-coordinador LEW, ha presentat un avançament del pla estratègic de LEWaterpolo, que es fonamenta en quatre pilars: la guia de la temporada 2023-24, la nova APP, el segell de sostenibilitat del COE i el nou servei d’estadístiques. D’altra banda, Bernat Antrás, president del CN Barcelona, ha estat l’encarregat de comentar les novetats en el format de la competició per a la nova temporada. La novetat principal rau en la puntuació, i és que ara, les victòries sumaran tres punts i no dos, mentre que en cas de derrota no se sumarà cap punt, a diferència de la temporada passada, que se’n sumava un. A més, si un partit acaba amb empat, hi haurà llançaments de penal per decidir el guanyador, i l’equip que s’emporti la victòria sumarà dos punts, mentre que el perdedor en sumarà només un.

A banda dels diversos parlaments que s’han fet al llarg de la presentació, l’acte també ha servit per distingir els jugadors més destacats de la temporada passada, i s’han lliurat premis individuals a Maica García (Astralpool CN Sabadell) i Alberto Munárriz (CN At.-Barceloneta) com a millors jugadors, a Rita Keszthelyi (Assolím CN Mataró) i Adrià Delgado (CN Terrassa) com a màxims golejadors, i també per als porters Martina Terré (CN Sant Andreu) i Unai Aguirre (CN At.-Barceloneta).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)