Waterpolo

ESPORTS

José Bazán, waterpolista olímpic

Mor als 90 anys l’antic jugador i nedador del CN Barcelona

La Federació Catalana de Natació ha confirmat que el dimecres de la setmana passada (30 d’agost) ens va deixar l’històric nedador i waterpolista del CN Barcelona José Bazán, que tenia 90 anys. Bazán va ser olímpic amb la selecció espanyola de waterpolo que va participar en els Jocs Olímpics d’Hèlsinki el 1952 i que va obtenir el vuitè lloc. Bazán també va competir amb la selecció catalana de natació i el 1952 va ser el guanyador absolut de la Travessia al Port de Tarragona.

En el palmarès de Bazán figura la medalla de bronze que va assolir l’equip espanyol en els Jocs Mediterranis del 1955 que es van fer a Barcelona amb un equip format majoritàriament per jugadors catalans. Va ser un dels primers èxits internacionals del waterpolo de casa nostra. El jugador va participar en la campanya del centenari de la federació catalana i la seva imatge figura entre els esportistes destacats dels cinquanta en el llibre Moments Federació Catalana de Natació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)