Ciclisme

Exhibició descomunal del Jumbo a l’Angliru amb triomf de Roglic

L’eslovè Primoz Roglic (Jumbo-Visma) ha estat el vencedor de la dissetena etapa de la Vuelta entre Ribadesella i el temible port de l’Angliru, una etapa curta de 124,4 quilòmetres però amb dos ports de primera i una traca final en un de categoria especial en que l’equip Jumbo-Visma ha desplegat tot el seu potencial copant les tres primeres posicions. El nord-americà Sepp Kuss, tercer el dia del seu vint-i-novè aniversari, manté el lideratge respecte del danès Jonas Vingegaard, que ha estat segon, per 9 segons de marge.

Alliberat de vigilància extrema per la seva situació en la general hipotecada per un mal dia i amb una classe infinita, estava clar que si es sentia bé, Remco Evenepoel (Soudal), el guanyador de la darrera edició de la Vuelta, tindria ganes de gresca per intentar guanyar la seva tercera etapa del 2023. El belga ha coronat el port de la Colladiella, la primera gran dificultat del dia, al costat del seu company Mattia Cattaneo (Soudal), més punts en la lluita per la general de la muntanya que domina amb ma de ferro. Sisè a la general, el vilanoví Marc Soler (UAE), grandiós, era tercer a 52 segons i, força mes enrere, venia el gran grup liderat pel Jumbo, que copa els tres primers llocs de la general. Cattaneo, que ha fet una gran feina, ha dut Evenepoel fins a l’inici de l’ascens al port del Cordal i exhaust, s’ha acomiadat del seu cap de files, que ha marxat esperitat.

El grup de vint unitats ha neutralitzat Soler en el descens de l’alt del Cordal. El català ha pagat l’esforç i ha acabat cedint més de 18 minuts i ara és tretzè en la general. El vilanoví no ha pogut seguir el rime en les primeres rampes de l’Angliru.

Evenepoel no ha arriscat en la baixada i ha afrontat l’Angliru amb un marge d’1:34 sobre el grup que s’entreveia insuficient amb onze quilòmetres encara per davant i un infern en el darrer tram del cim asturià. Les cames del campió del mon han dit prou i el grup selecte, amb quatre ciclistes del Barhain amb el ganivet entre les dents i els homes forts del Jumbo l’ha engolit a 5,6 quilòmetres de la meta.

El ritme imposat per Wouter Poels (Bahrain) amb el seu cap de files Mikel Landa al darrera només l’han pogut seguir, encar amb quatre quilòmetres per davant i molta boira, el seu company Santiago Buitrago, i els tres homes forts de la carrera: Kuss, Vingegaard i Roglic, la tríada del Jumbo. Faltaven, però, les rampes més dures, superiors al 20 per cent de desnivell. Roglic ha tirat pel dret apel·lant a la llibertat entre els Jumbo i ha intentat marxar a 3 quilòmetres de la meta. S’hi han afegit els seus dos companys d’equip. Però Kuss, el líder amb 29 segons, tot just el dia del seu aniversari en què no ha rebut cap regal per part dels seus companys –ben al contrari–, ha quedat despenjat a dos quilòmetres de l’inacabable ascens. Roglic s’ha endut el seu segon triomf d’etapa de la present edició i Kuss, tercer, ha conservat el lideratge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)