Handbol

El Barça encarrila el derbi a Granollers en la primera meitat

Un parcial de 9-19 en la primera meitat ha deixat el partit sentenciat per als blaugrana, que han acabat vencent per 23-40. Emil Nielsen (23 aturades) ha estat una altra vegada decisiu

El Barça ha passat per sobre del Fraikin BM Granollers com una piconadora (23-40) en el derbi català de la lliga Asobal en una Palau d’Esports que ha tornat a mostrar un aspecte magnífic. Tot i la contundent victòria blaugrana, l’afició i l’infern granollerí no ha deixat d’animar el seu equip fins al final. Les 23 aturades (50%) d’Emil Nielsen han tornat a ser un factor diferencial d’un equip blaugrana en què han brillat Frade i Richardson en atac, amb 8 gols cadascun. Molt condicionats per l’ascendència del porter danès, el màxim anotador local ha estat el pivot Iván Montoya.

El Barça ha fet tota una declaració d’intencions només començar. Liderat per dos dels seus jugadors més en forma, Nielsen amb 5 aturades i Mem amb 3 gols, ha segellat un parcial d’1-6 en 7 minuts. Antonio Rama s’ha vist forçat a demanar temps mort. El Granollers ha guanyat fluidesa ofensiva, però en defensa no ha pogut aturar l’allau de joc blaugrana. La direcció i l’efectivitat de Richardson, infal·lible des del punt de penal (3 de 3), i l’encert de Frade (5 gols) des de la segona línia han causat estralls en la defensa local. Nielsen (14 aturades per un 60%) s’ha convertit en un malson pels jugadors del Granollers i ha tornat a ser un factor determinant en el contundent parcial del Barça, que ha encarrilat la victòria amb un parcial de 9-19 al descans.

Després de la represa, el tècnic vallesà ha apostat pels atacs amb set jugadors i la defensa 5-1, amb Torriani com a jugador avançat. Nielsen, però, ha continuat el seu festival i el Barça ha ampliat la renda fins als 13 gols (12-25). Rama ha tornat a demanar temps mort, però el tram final s’ha convertit en un intercanvi de gols fins al definitiu 23-40. En els últims minuts també hi hagut protagonisme pels més joves de l’equip amb Pol Amores, Pablo Guijarro, Ferran Castillo, Gerard Domingo i Víctor Romero, pels granollerins, i Petar Cikusa, que amb 3 gols de 3 intents continua demanant pas en el primer equip barcelonista.

Pep Blanchart, homenatjat

En els minuts previs al partit s’ha homenatjat a Pep Blanchart (1959), que s’ha jubilat després de gairebé 40 anys al capdavant de la gerència del BM Granollers. En la pantalla del Palau s’han projectat imatges de la llarguíssima etapa de Blanchart al club i tot seguit les jugadores veteranes del club, a les quals ha entrenat fins al curs passat, li han fet un passadís fins al mig de la pista. El ja exgerent granollerí ha rebut l’homenatge de la federació espanyola, de la lliga Asobal, del Barça, de l’Ajuntament, el seu propi club i s’ha acabat fotografiant amb la seva família. Vinculat al club granollerí des que tenia 10 anys, va formar part de l’estructura esportiva com a jugador, entrenador i coordinador, fins que l’1 d’octubre de 1985 va ser nomenat gerent del club, càrrec que ha ocupat durant gairebé 40 anys. Entre altres fites esportives i socials que han contribuït al desenvolupament i creixement del club, Blanchart ha estat el creador d’esdeveniments que ja formen part de l’ànima de l’entitat: el Trofeu Ciutat de Granollers (32 edicions), el Torneig Coaliment (26 edicions) i la Granollers Cup (23 edicions).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)