Handbol

El derbi d’Emil Nielsen

Handbol. Les 23 aturades del porter danès marquen un clàssic català a Granollers que el Barça ja tenia encarrilat en la mitja part (9-19)

Granollers 23 Barça 40

FRAIKIN BM GRANOLLERS:Rodríguez; Torriani (2), Arnau (1), Rey, Amigó (1), Franco (2), García (3) –set inicial–; Amores (p.s.), Romero (2), Reguart (1), Domingo, Montoya (4), Guijarro (1), Castillo (1), Franco (2), Buzle (3) i Urdangarin (2).BARÇA:Nielsen; Carlsbogaard (1), Mem (5), Wanne (3), Aleix, Richardson (8, 5 p.), Frade (8) –set inicial–; Gonzalo (p.s.), Valera, Gallego (3), Ariño (2), Janc (3), N’Guessan (1), Petrus, Langaro (3) i P. Cikusa (3).PARCIALS:1-3, 4-7, 5-10, 6-12, 8-15, 9-19; 10-22, 13-25, 16-30, 19-34, 21-37 i 23-40.ÀRBITRES:Zaragueta i Oyarzun. Exclusions: Amigó (10’ i 27’) i Rey (21’), per part del Granollers; i Gallego (54’), per part del Barça.PÚBLIC:Uns 3.500 aficionats al Palau d’Esports.

El derbi català de la lliga Asobal va ser ahir el derbi d’Emil Nielsen. Les aturades del jove porter danès (23 per un 50% d’encert), especialment en la primera meitat i en accions molt clares del Fraikin BM Granollers, van frustrar l’alegria local i van donar ales a l’atac blaugrana. El Palau d’Esports es va tornar a vestir de gala per veure el clàssic de l’handbol català, però, tot i que l’infern granollerí no va deixar d’animar fins al final, es van haver de rendir a l’evidència. En la primera meitat (9-19) la victòria blaugrana ja estava encarrilada.

El Barça ja va fer tota una declaració d’intencions només de començar. Liderat per dos dels seus jugadors més en forma, Nielsen amb cinc aturades i Mem amb tres gols, va segellar un parcial d’1-6 en 7 minuts. Antonio Rama es va veure forçat a demanar temps mort. El Granollers va guanyar clarividència ofensiva, però en defensa no va poder aturar l’allau de joc blaugrana. La direcció i l’efectivitat de Richardson, infal·lible des del punt de penal (3 de 3) i l’encert de Frade (cinc gols) des de la segona línia causaven estralls en la defensa local. Nielsen (14 aturades per un 60%) es va convertir en un malson per als jugadors del Granollers i va tornar a ser un factor determinant en el contundent parcial del Barça (9-19).

Després de la represa, el tècnic vallesà va apostar pels atacs amb set jugadors i la defensa 5-1, amb Torriani com a jugador avançat. Nielsen, però, va continuar el seu festival i el Barça va ampliar la renda fins als 13 gols (12-25). Rama va tornar a demanar temps mort però el tram final es va convertir en un intercanvi de gols fins al 23-40 definitiu. En els últims minuts també hi va haver protagonisme per als més joves dels dos equips amb Pol Amores, Pablo Guijarro, Ferran Castillo, Gerard Domingo i Víctor Romero, pels granollerins, i Petar Cikusa, que amb tres gols de tres intents continua demanant pas en el primer equip barcelonista.

Blanchart, homenatjat

En els minuts previs al partit es va homenatjar Pep Blanchart (1959), tota un institució en el club vallesà i que després de més de 40 anys al capdavant de la gerència del BM Granollers aquest estiu s’ha jubilat.

LES REACCIONS

Estem molt lluny encara del que volem ser i òbviament del nivell del Barça
Antonio Rama
ENTRENADOR DEL GRANOLLERS
El partit ha estat condicionat per la nostra porteria i la defensa. Nielsen ha estat superb
Carlos Ortega
entrenador del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció