Atletisme

El Circuit Gironí de Cros 2023 té cinc proves i arrenca diumenge a Olot

El Circuit Gironí de Cros 2023, 32è Gran Premi Consell Comarcal de la Selva i 19è Trofeu Diputació de Girona, engegarà motors aquest diumenge, 8 d’octubre, a Olot. Serà una de les cinc proves de què constarà l’edició d’enguany, que es va presentar a la sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona.

La roda de premsa ha comptat amb la participació del diputat d’Esports, Jordi Masquef; l president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals; la cap de la Representació territorial de l’Esport de la Generalitat de Girona, Anna Julià; la presidenta de la federació Catalana d’Atletisme, Mercè Rosich, i l’atleta banyolina Esther Guerrero, que un any més torna a apadrinar l’esdeveniment, a més de representants dels consells esportius de la demarcació.

La principal particularitat respecte a l’any passat és la compressió del calendari: hi haurà tres proves menys i la competició acabarà el 3 de desembre, quan, en altres edicions, s’allargava fins al febrer. La proliferació de proves arreu del territori —de cros i ’altres modalitats atlètiques— havia dispersant molt els atletes, fet que acabava afectant negativament la participació en totes les curses. Sobretot, la temporada passada.

La presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, Mercè Rossich, ha explicat que es ol limitar la realització de curses: “Hem replantejat el calendari amb la idea de poder gaudir igualment del cros, però amb menys proves. Aglutinarem totes les competicions e l’especialitat de setembre a desembre, i amb això permetrem com a màxim dues curses cada cap de setmana. Creiem que és una mesura que beneficiarà el cros; no podem permetre que mori”. Cinc proves i quatre comarques

A més de la prova inaugural a Olot d’aquest diumenge, la resta de curses són les següents: a Caldes de Malavella, el 29 d’octubre; a Girona, el 12 de novembre; a Sant Hilari, el 19 de novembre, i a Banyoles, el 3 de desembre, en una prova que també determinarà els campions gironins de cros. Les dues primeres cites, a Olot i Caldes de malavella, també són puntuables per al Gran Premi Català de Cros.

La voluntat compartida per tots els promotors del Circuit Gironí de Cros és establir un sistema rotatori de seus segons el qual municipis que no acolliran cap prova en aquesta edició ho puguin fer en la propera. “El propòsit de qualsevol canvi és millorar. Potser ara fem un pas enrere en quantitat de proves, però estem convençuts que servirà per fer-ne, després, dos endavant. L’essència serà la mateixa de sempre: prioritzar la itinerància territorial arreu de la demarcació de Girona perquè tothom pugui gaudir del cros. Enguany en podran gaudir quatre comarques: la Selva, la Garrotxa, el Gironès i el Pla de l’Estany”, ha destacat el diputat d’Esports, Jordi Masquef.

Per la seva part, el president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals, ha destacat: “Si el circuit ha arribat fins aquí, és perquè tots hem remat junts cap a la mateixa direcció: institucions, consells esportius i clubs. I no sempre és així. Hem de continuar en la mateixa línia perquè es tracta d’una competició que fa promoció del nostre territori”.

Les curses comprenen totes les categories des de prebenjamins fins a veterans de més de 55 anys, tant en modalitat masculina com femenina. “Es tracta d’una competició referent no només a la demarcació, sinó també fora d’ella i que enganxa petits i grans”, ha destacat la cap de la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat de Girona, Anna Julià.

Finalment, l’atleta Esther Guerrero, que l’any que ve disputarà a París els seus tercers Jocs Olímpics, ha recordat que “el cros és una modalitat que serveix per promocionar l’atletisme. Tothom, visqui en el municipi on visqui i tingui o no pista d’atletisme, pot provar el cros i introduir-se així en l’atletisme. És una manera de començar, en la qual a més es pot gaudir corrent camps a través”.

El Circuit Gironí de Cros és una realitat gràcies al suport de la Diputació de Girona, el Consell Comarcal de la Selva, la Generalitat de Catalunya, els consells esportius de les comarques gironines, els ajuntaments d’on tenen lloc les proves, la Federació Catalana d’Atletisme i els clubs esportius que hi col·laboren.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)