Rugbi

‘Els segadors’, a Old Trafford

Rugbi a 13. Els Dragons Catalans de Perpinyà, amb el seu heroi Sam Tomkins de líder, jugaran dissabte contra el Wigan la seva segona final de la Superlliga, desafiant el poder britànic

El Wigan Warriors, que ahir va superar el Hull RK per 42-12 en la segona semifinal, serà el rival dissabte vinent a Old Trafford dels Dragons Catalans en la final de la Superlliga de rugbi a 13, un partit històric per al conjunt de Perpinyà fundat el 2005 i que té Els segadors com a himne, que lluita pel seu primer títol després d’haver perdut contra el Saint Helens (12-10) la final del 2021. Un assaig espectacular de la seva estrella Sam Tomkins en el darrer minut va tombar per 12-6 el Saint Helens, el campió de les quatre últimes edicions, divendres a la nit, va segellar el passaport dels Dragons i va provocar el deliri a l’estadi Gilbert Brutus. Els Dragons, però, ja tenen un títol en el palmarès. El 2018 van guanyar a Wembley la prestigiosa i centenària Challenge Cup –torneig per eliminatòries creat a finals del segle XIX– contra el Warrington Wolves (20-14) i es va convertir en el primer equip no britànic que aixecava el trofeu instaurat el 1987. L’equip nord-català havia perdut la final del 2007 contra el Saint Helens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)