Atletisme

Kiptum trenca el mur de les 2h01

Atletisme. El fondista kenyà estableix un nou rècord de marató a Chicago (2h00:35) i destrona Kipchoge (2h01:09)

Saludant a dreta i a esquerra a una afició embogida, el kenyà de 23 anys Kelvin Kiptum va traspassar a tota velocitat la cinta d’arribada de la marató de Chicago amb un estratosfèric temps de 2h00.35. La barrera de les 2 hores ja és a tocar. Kiptum, que no fa ni sis mesos va vèncer a Londres amb 2h01:25, va destronar el seu compatriota Eliud Kipchoge (2h01:09) com a recordista mundial de la distància i s’ha convertit en el primer fondista que ha trencat el mur de les 2 hores i 1 minut. Va cobrir la meitat de la prova en 1h00:48 i al quilòmetre 30 –el parcial fins al 35 va ser descomunal (13:51)– va accelerar per escapar-se en solitari a la recerca de la victòria. “Sabia que algun dia podria aconseguir el rècord mundial, però no comptava que fos avui a Chicago”, va admetre l’atleta del moment, que tot just ha disputat tres maratons.

Triomf de Sifan Hassan

L’estrella neerlandesa Sifan Hassan també va competir a un altíssim nivell i en la seva segona experiència en la distància va escalar fins al segon lloc del rànquing mundial amb un registre de 2h13:44. L’actual plusmarquista és l’etíop Tigst Assefa, que fa quinze dies va volar pels carrers de Berlín (2h11:53).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)