Més esport

El surienc Josep Garcia, campió mundial d’Enduro 1

Motor. El pilot de Red Bull KTM Factory Racing guanya les dues proves del GP de Portugal i tanca el campionat amb deu triomfs en catorze curses

El català Josep Garcia (Súria, 1996) ha guanyat aquest cap de setmana a Santiago do Cacém (Portugal) el títol mundial d’Enduro 1 després d’obtenir el primer lloc en la general d’Enduro GP i també, lògicament, en la categoria Enduro 1, en les dues curses del Gran Premi de Portugal Paulo Duarte, la setena i última prova del campionat del món. Garcia va enllestir el campionat guanyant la cursa del primer dia davant d’Andrea Verona i Steve Holcombe i també es va imposar l’endemà en la segona. El pilot de Red Bull KTM Factory Racing ha fet aquest curs el salt a la categoria d’Enduro 1 després d’haver estat bicampió del món d’Enduro 2 el 2017 i el 2021. Aquest curs ha afrontat un nou repte i també ha estat subcampió d’Enduro GP.

Garcia, que ha obtingut la victòria en deu curses de les catorze que s’han disputat i que ha acabat el campionat amb un marge de 46 punts respecte del francès Teophile Espinasse (Beta), es va mostrar molt satisfet pel títol: “Després d’un gran any, és increïble guanyar el títol d’Enduro1. Hem tingut molts alts i baixos, però mai he deixat d’intentar-ho. Estic content pel meu equip i per tots els que em donen suport per aconseguir aquesta victòria.”

El català disputarà el cap de setmana vinent l’última prova del campionat d’Espanya a la Torre d’Oristà (Lluçanès) i després començarà la preparació per als ISDE 2023 de l’Argentina del mes de novembre.

Mireia Badia, tercera

En el mundial femení d’enduro, la catalana Mireia Badia (Rieju) va ser tercera a Portugal en totes dues jornades i tanca el mundial en la setena posició. La campiona ha estat la britànica Jane Daniels (Fantic), que ha exercit un domini abassegador amb vuit triomfs en vuit curses.

EL PROTAGONISTA

Després d’un gran any, és increïble guanyar el títol. Hem tingut molts alts i baixos, però mai he deixat d’intentar-ho
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)