El Barça no falla a la pista del cuer (31-37)

Lluny de la seva millor versió defensiva, l’equip blaugrana supera amb autoritat el Celje en un altre gran actuació d’Emil Nielsen (16 aturades), escollit el jugador més valuós del partit

El Barça, sense oferir la seva millor versió defensiva, continua la seva marxa triomfal i contra el Celje (31-37) ha enllaçat la seva cinquena victòria en cinc jornades de Champions, que el manté com a líder sòlid del grup. L’equip blaugrana només ha necessitat un quart d’hora per començar a obrir forat en el resultat i evidenciar el seu major potencial respecte el cuer del grup, que continua sense estrenar el seu caseller. Emil Nielsen (16 aturades i un 34% d’encert) ha estat escollit el jugador més valuós del partit i altre cop ha estat determinant en els moments calents del joc. Els gols han estat molt repartits i n’han anotat 5 Blaz Janc, Hampus Wanne i Dika Mem.

Després d’un quart d’hora amb diverses alternatives, el Barça ha començat a marcar el ritme. Quatre gols consecutius de Blaz Janc al seu exequip han provocat el temps mort del tècnic local. L’equip blaugrana, però, ja havia pres velocitat de creuer i amb les aturades d’Emil Nielsen, altre cop estel·lar sota els pals (11 aturades en 30 minuts), i els contraatacs ha anat obrint forat en el marcador. Janc (5 gols) i Wanne (5) castigaven la defensa rival, i Mem s’afegia a la festa. Amb les rotacions, el Barça ha mantingut el nivell en atac en un tram final de la primera meitat que s’ha convertit en un intercanvi de gols. Richardson i Petar Cikusa, que altre cop ha aprofitat els minuts de joc amb un gol d’esquenes a la porteria i una entrada marca de la casa, han contribuït també al festival golejador del primer temps (17-22). El Barça no brillava en defensa, però se n’anava al descans amb 5 gols de renda.

En la segona part, les primeres aturades de Gabersek han ajustat una mica el resultat (20-24). La reacció eslovena no ha passat d’aquí i una altra intervenció magistral de Nielsen, en un cara a cara davant Cokan, ha tornat a impulsar les ràpides transicions blaugrana. Cikusa continuava fent de les seves i els extrems de la segona part, Aleix Gómez i Aitor Ariño, tampoc fallaven al contraatac. El Barça obtenia una màxima renda de 7 gols (23-30). La victòria semblava encarrilada, però l’equip català continuava tou en defensa i dues dianes consecutives de Mitja Janc tornaven a escurçar les diferències (29-33). Carlos Ortega ha demanat temps mort per arengar els seus jugadors. Una exclusió de Carlsbogaard (55’) per llançar la pilota a la cara del porter semblava que encara complicaria més les coses als blaugrana. Però al Celje li ha faltat consistència i confiança per prosseguir la remuntada i el Barça no ha perdonat. Dos gols de contraaatac d’un sorprenent Thiagus Petrus i un de Mem han suposat la sentència final (31-37).