El Barça resol al contraatac

Handbol. En un partit amb un baix nivell defensiu, l’equip blaugrana sentencia el Celje en les transicions en un altre gran partit d’Emil Nielsen i continua líder invicte a la Champions

Celje 31 Barça 37

RK CELJE PIVOVARNA LASKO:Zaponsek; Mazej (2), Cokan (5, 2 p.), Ivankovic (4), M. Janc (5), Zabic (1), Mlakar (6) –set inicial–; Gabersek (p.s.), Peric, Krecic (1), Cirovic, Antonijevic (2), Gregoric, Milicevic (4), Kacicnik (1) i Korze.BARÇA:Nielsen (1); Carlsbogaard (3), Mem (5), Wanne (5), B. Janc (5), Petrus (2), Frade (2) –set inicial–; Gonzalo (p.s.), Valera, Ariño (2), N’Guessan (2), Aleix (3, 1 p.), Langaro, Richardson (3), P. Cikusa (3) i Rodríguez (1).PARCIALS:3-3, 6-4, 7-8, 9-12, 12-16, 17-22; 20-25, 21-27, 24-31, 27-33, 30-34 i 31-37.ÀRBITRES:I. Covalciuc i A. Covalciuc. Vermella directa a Zabic (40’). Exclusions: Gregoric (24’) i Milicevic (44’), per part del Celje; i Petrus (51’) i Carlsbogaard (55’).

El Barça no va haver d’oferir la seva millor versió defensiva i en va tenir prou amb una altra gran actuació d’Emil Nielsen (16 aturades) i la seva eficàcia en els contraatacs per tombar el cuer, el Celje, i continuar la seva marxa triomfal després de cinc jornades a la Champions. Després d’un quart d’hora de tempteig, l’equip blaugrana va imposar la seva llei davant un rival que va defallir en els moments clau i al qual va faltar determinació i confiança per oferir més resistència al líder. El Barça tindrà dijous vinent al Palau tot una prova de foc per defensar la seva imbatibilitat contra el Veszprém de Ludovic Fàbregas.

Després d’un primer quart d’hora amb diverses alternatives, el Barça va començar a marcar el ritme. Quatre gols consecutius de Blaz Janc al seu exequip van provocar el temps mort del tècnic local. L’equip blaugrana, però, ja havia pres velocitat de creuer i amb les aturades de Nielsen i els contraatacs va anar obrint forat en el marcador. Janc (5 gols) i Wanne (5) castigaven la defensa rival, i Mem s’afegia a la festa. Amb les rotacions, el Barça va mantenir el nivell en atac en un tram final de la primera meitat que es va convertir en un intercanvi de gols. Richardson i el jove Petar Cikusa, que altre cop va aprofitar els minuts de joc amb un gol d’esquenes a la porteria i una entrada marca de la casa, contribuïen també al festival golejador del primer temps (17-22). El Barça no brillava en defensa, però se n’anava al descans amb cinc gols de renda.

En la segona part, les primeres aturades de Gabersek van ajustar el resultat (20-24). La reacció eslovena no va passar d’aquí i una altra intervenció magistral de Nielsen, en un cara a cara davant Cokan, va tornar a impulsar les ràpides transicions blaugrana. Cikusa va continuar fent de les seves i els extrems de la segona part, Aleix Gómez i Aitor Ariño, tampoc fallaven al contraatac. El Barça va obtenir una màxima renda de set gols (23-30). La victòria semblava encarrilada, però l’equip català continuava tou en defensa i dues dianes consecutives de Mitja Janc van tornar a escurçar les diferències (29-33). Carlos Ortega va demanar temps mort per arengar els seus jugadors. Una exclusió de Carlbogaard (55’) semblava que encara complicaria més les coses als blaugrana, però al Celje va començar a perdre pilotes en el moment més inoportú i Petrus, per partida doble, i Mem van sentenciar.

LES REACCIONS

Hem guanyat per les recuperacions i els contraatacs, tot i que la nostra defensa no ha estat a un gran nivell
Carlos Ortega
He sortit molt tranquil i de moment tot m’està anant bé. Al final, hem sabut aprofitar les seves errades