Atletisme

Xavi Badia i Mireia Guarner, campions de Catalunya de mitja marató a Mollerussa

Mollerussa va ser la seu una nova edició del Campionat de Catalunya de mitja marató, una edició especial, en el marc de la mitja marató de Mollerussa i els 5 K, amb la presència de diversos i diverses atletes destacats de la ruta catalana. Dues noves medalles d’or a la capital del Pla d’Urgell, Xavi Badia a la categoria masculina i Mireia Guarner a la femenina.

Badia, que ja va guanyar el campionat de Catalunya de 10 K el passat mes de maig, ha repetit com a guanyador de ruta, aconseguint la seva primera medalla d’or a la mitja marató catalana. L’atleta de l’AA Xafatolls ha dominat de principi a fi, amb una marca d’1h05:47. El podi l’han completat Xavi Espinosa, del CN Banyoles, amb un temps d’1:07:02, i el company d’equip de Badia, Ricardo Pastó, amb 1:07:13.

Mireia Guarner (CA Manresa) ha aconseguit la victòria, com va fer la seva companya Meritxell Soler la passada temporada, amb un temps final d’1h15:49. Guarner també ha dominat la cursa, controlant en tot moment i s’ha quedat a tocar del rècord de la mitja de Mollerussa. La medalla de plata ha estat per la mollerussenca Núria Tilló, del CA Manresa. Tilló, que havia guanyat l’edició anterior de la mitja local, ha aconseguit la victòria amb un temps d’1:19:50. En tercer lloc ha acabat Elisabet Martín, del CA Granollers, amb 1:23:18, essent també la guanyadora F35.