Esquí

Les copes del món d’esquí de muntanya i paraesquí alpí, a Boí Taüll i La Molina

Les copes del món d’esquí de muntanya i paraesquí alpí es disputaran aquest hivern a les estacions de Boí Taüll i La Molina, tal com informa ACN. Així, el complex de l’Alta Ribagorça, que ha organitzat enguany els Campionats del Món ISMF Skimo, serà l’amfitriona de les proves de Sprint i Relleus Mixtes, on es preveu una participació de fins a 24 països i prop de cent esportistes. La competició combina l’ascensió amb pells sintètiques que ajuden a traccionar per pujar i seccions a peu amb els esquís a la motxilla. Paral·lelament, La Molina acollirà les proves de velocitat en modalitat de Descens i Súper Gegant. El nou estadi Lluís Breitfuss, situat a la Pista Barcelona, serà l’escenari d’aquestes competicions, les més exigents de la copa.

Boí Taüll compta amb 45 km de pistes i quatre recorreguts d’esquí de muntanya que van des dels aptes per a debutants fins a desafiaments tècnics per als més experimentats. La Molina, per la seva banda, ofereix unes pistes excel·lents per als esportistes amb diversitat funcional.

La temporada passada es van disputar dos campionats del món de paraesquí alpí a Espot i de parasnow a La Molina, a més del campionat del món de Skimo ISMF a Boí Taüll. Aquests esdeveniments van tenir un impacte econòmic de gairebé 4 milions d’euros. A més, van generar 603 llocs de treball directes i indirectes, contribuint a la dinamització de la zona. En l’àmbit de mitjans de comunicació, les competicions van generar un impacte destacat, amb més de 4,9 milions d’euros en aparicions i visibilitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)