El primer, que és el dinovè

Handbol. Copa d’Espanya. El Barça supera en la final un lluitador Logronyo que mai es dona per vençut i guanya el títol per tretzena vegada de manera consecutiva

Barça 31 Logronyo La Rioja 28

BARÇA:Pérez de Vargas, Carlsbogard (1), Mem (7), Ariño (1), Gómez (8), Petrus i Frade (1) –set inicial–; Valera, Gallego, Janc, N’Guessan (5), Langaro (1), Richardson (5), Petar Cikusa (2), Rodríguez i Nielsen (p.s.).LOGRONYO LA RIOJA:Palasics, El Korchi (4), Zaja (1), Tua (6), Uríos (4), David Cadarso (4) i Palomino (1) –set inicial–; Soler (1), Preciado, Abdoul (1), Alves (3), Ortiz (1), Eduardo Cadarso (2) i Aly (p.s.).PARCIALS CADA CINC MINUTS:4-4, 6-6, 9-7, 13-10, 16-11 i 17-13 (descans), 20-13, 22-15, 24-17, 26-22, 28-25 i 31-28.ÀRBITRES:A. Marín i I. García. Van excloure Gallego (2) i Frade (2), del Barça, i Uríos i Palomino, del Logronyo.

El Barça va guanyar el primer títol de la copa d’Espanya, que és com es diu ara la copa Asobal, i va sumar el dinovè d’aquesta competició, el tretzè de manera consecutiva. Els blaugrana van derrotar en la final per 31-28 un complicat i lluitador Logronyo La Rioja, que mai es va donar per vençut i va estar dins el partit fins al final.

El Logronyo va inaugurar el marcador de la final i en els primers minuts hi va haver un intercanvi de gols, i el Barça no es va poder avançar fins al minut 11 (8-7). Les aturades de Gonzalo Pérez de Vargas, la direcció de l’equip i els gols de Dika Mem, i també l’encert d’Aleix Gómez, que va marcar els primers tres gols i va acabar el primer temps amb sis, cinc de penal, van fer anar endavant els blaugrana. Un parcial de 4-0 en el minut 20 els va portar a la seva màxima diferència de sis gols en el primer temps (16-10). Una petita reacció del Logronyo per l’exclusió de Jaime Gallego els va situar amb un 17-13 en el descans.

El Barça va iniciar la segona meitat amb ganes de sentenciar la final i amb un parcial de 5-1 es va situar amb vuit gols d’avantatge (22-14), va destacar Melvyn Richardson, que va aparèixer en atac en aquest segon temps. El Logronyo va saber evitar que els blaugrana incrementessin encara més la diferència, i a poc a poc, i amb molta lluita, es van situar a només tres gols (28-25) a cinc minuts del final. El Barça no va patir per la victòria, però va haver de controlar el joc en els darrers minuts.

La minicopa, blaugrana

El Barça va guanyar la minicopa juvenil que es va disputar amb la copa d’Espanya. Els blaugrana van derrotar en la final el Bidasoa per 47-32. En el partit pel tercer i quart lloc el Granollers va superar el Zumaia per 33-23. Les semifinals van ser més ajustades. El Barça va guanyar el Granollers per un curt 30-28 i el Bidasoa va vèncer el Zumaia per un mínim 28-27.

EL CAPITÀ

Dika Mem va dirigir els seus companys, sobretot en la primera meitat, i va marcar 7 gols

LA DADA

5
Gols de penal.
Aleix Gómez ha estat el màxim golejador del Barça amb 8 gols, i 5 els ha fet de penal.