Més esport

El quartet de les seccions

El Barça aixeca les lligues de bàsquet –a pesar del terrabastall per la marxa de Mirotic–, handbol, futbol sala i hoquei sobre patins, un curs històric

El Sabadell i el Barceloneta, campions en waterpolo i el Junior s’estrena en hoquei herba

L’handbol va guanyar tots els partits, l’hoquei es va mantenir invicte i el futbol sala va assaltar Jaén

El Barça ha viscut un 2023 amb ple de títols de lliga tant en el futbol, masculí i femení, com en les seves quatre seccions professionals –bàsquet, handbol, futbol sala i hoquei sobre patins–, un sextet admirable i de molt mal igualar que constata el valor poliesportiu del club en temps complicats. El comiat traumàtic de l’estrella Niko Mirotic, amb retrets del jugador a la directiva i creuament de declaracions i que va sortir a la llum en plena final, no va impedir que l’equip de Saras Jasikevicius, que tampoc no va seguir, derrotés el Real Madrid, el campió de l’Eurolliga, en la final de l’ACB i aixequés l’únic títol estatal del curs després d’haver fet figa en la copa jugada a l’Olímpic de Badalona.

L’handbol va seguir amb el seu protocol habitual de dominar amb una autoritat abassegadora la lliga –30 victòries en 30 partits– i va alçar la seva trentena, la tretzena consecutiva, quan encara faltaven set jornades per al final. El futbol sala, amb moltes més dificultats, va esmenar l’error europeu guanyant la lliga contra el Jaén Paraíso Interior aixecant un 2-0 en contra (2-5) a la pista andalusa en el tercer partit i sumant el setè títol de la secció, el tercer seguit, per un global de 3-0 celebrat a l’Olivo Arena en plena revetlla de Sant Joan. L’equip de Jesús Velasco també havia guanyat la copa. El Barça d’hoquei sobre patins tampoc no va fallar i va recuperar l’OK Lliga que havia perdut en el curs anterior amb una gran autoritat guanyant per un global de 3-0 i celebrant el títol a Riazor –3-6 en el tercer partit– contra el Deportivo Liceo, el campió anterior, en la primera oportunitat. L’equip que prepara Edu Castro va tancar un campionat gairebé perfecte en què va mantenir la condició d’invicte amb 32 victòries i dos empats i també va guanyar la copa a Calafell contra el Liceo en la final.

Waterpolo i hoquei herba

Les del Barça no són les úniques lligues dels catalans. L’Astralpool Sabadell en la divisió d’honor femenina i el Zodiac Atlètic Barceloneta en la masculina, no han faltat a la seva cita anual. El nouvingut ha estat el Junior de Sant Cugat, campió de la divisió d’honor d’hoquei herba femenina per primera vegada en la seva història desfiant el poder madrileny del Club de Campo –22 títols i líder en històric de la competició–, en la final celebrada a l’estadi municipal Martí Colomer de Terrassa, fet que li permetrà afrontar el curs vinent per segona vegada en la seva història l’Euro Hockey League, la màxima competició continental, el torneig de la màxima exigència en el qual l’any 2022 va obtenir un bronze meritori en el seu debut.

La Penya, doble semifinalista

La Penya també va fer parlar de valent en l’ACB, competició en la qual ha repetit semifinals, en què va quedar eliminada contra el Madrid, el campió d’Europa, tot i que va esgarrapar una victòria sonada al Wizink Center amb una exhibició del tirador d’Indiana Kyle Guy. També va somiar en la copa de Badalona quan va caure en les semifinals contra el Lenovo Tenerife després d’haver eliminat en quarts el Baskonia. A més del títol brillant del Barça, completen el quartet català la permanència del Baxi Manresa, en un curs dur en què es va haver de sobreposar a un inici molt complicat –la saviesa de Pedro Martínez hi va tenir molt a veure–, i la del Bàsquet Girona, que la va celebrar en la seva primera temporada en l’elit amb Aíto García Reneses de tècnic en un exercici de superació col·lectiu en què l’afició hi va tenir molt a veure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)