Atletisme

Guillem Crespí guanya els 60 m amb rècord del campionat català (6.72)

El velocista del Barcelona Atletisme ha estat un dels protagonistes de la sessió matinal en pista coberta a Sabadell

Guillem Crespí , amb 6.72, ha establert un nou rècord de la competició en la final més ràpida de la història dels 60 m del campionat de Catalunya en pista coberta. El velocista del Barcelona Atlètisme ha tancat la sessió matinal a Sabadell rebaixant els 6.74 de Bernat Canet, absent en el campionat, i assolint el títol per davant d’Arnau Monné (Playas Castelló) i Pol Elvira (FC Barcelona), tots dos per sota dels 6.80 (6.77 i 6.78).

Repòquer de títols per a Xènia Benach

Un altres dels noms propis de la primera meitat del campionat ha estat el de la vilafranquina Xènia Benach (València), que ha ampliat el seu domini en els 60 m tanques amb el cinquè títol consecutiu, amb un bon registre de 8.19. La vigent campiona estatal ha superat per més de tres dècimes de marge a Emilia Del Hoyo (Avinent Manresa), segona amb 8.50. La final masculina, en canvi, s’ha hagut de resoldre amb la foto d’arribada. Marc Gale (Cornellà Atlètic) ha certificat el seu quart títol consecutiu, tot i que només ha avançat Roger Martínez (JA Sabadell), primer sub23, per mil·lèsimes de segon. Tots dos han cobert la prova en 8.00.

Sense Jaël-Sakura Bestué, el títol de 60 m femenins ha estat per a Ericka Badeau Maseras (Unió Colomenca), que amb 7.55 ha precedit Jazmin Romeu (FC Barcelona) i Celia Payrato (FC Barcelona), també per sota de 7.60 (7.58 i 7.59).

Marta Mitjans venç en 1.500 m

En els 1.500 m femenins, la jove arenyenca de 17 anys Marta Mitjans (Playas de Castelló), amb un atac en l’última volta, ha assolit el seu primer títol absolut (4:29.38) després de desbancar la banyolina Marina Guerrero (Avinent Manresa), que defensava títol (4:31.75). Èlia Saura (València), que ha marcat el ritme en les quatre primeres voltes, ha estat tercera (4:39.90), per davant d’Anna Bové (FC Barcelona), amb un nou rècord català per majors de 45 anys (4:46.37). El guió de la final masculina ha estat ben diferent. Després d’uns primers mil metres molt lents, Víctor Blasi (Numantino), campió català de cros curt, ha dinamitat la prova amb un atac sostingut a 450 metres del final. Ningú li ha pogut fer ombra i ha arribat vencedor absolut i sub23 amb un registre de 4:03.83. Els corredors de l’Hospitalet Atletisme Brahim Fateh (4:04.71) i Gerard Badia (4:05.21) han completat el podi.

Artur Coll vola fins a 5,50 m en perxa

La perxa masculina ha coronat a Artur Coll (Mislata), que ha elevat la seva plusmarca fins a 5,50 m i ha deixat els 5,60 m per al míting de dissabte vinent. La sorpresa ha estat l’eliminació d’Aleix Pi (FC Barcelona), el principal favorit amb quatre títols al seu palmarès i que ha comès tres nuls en la seva alçada inicial (4,80 m). En el concurs de salt d’alçada, Ona Bonet (Avinent Manresa), de només 17 anys, ha certificat el seu segon títol consecutiu amb un vol de 1,77 m. La deixeble de Gustavo Adolfo Bécquer ha estat a punt de franquejar el llistó a 1,82 m en l’última temptativa, que haurien suposat la marca mínima per assistir al mundial sub20.

El primer títol de la sessió ha estat per a Ramon Adalia (Cornellà Atlètic), que ha recuperat el tron de triple salt i ha sumat el quart del seu palmarès amb un millor intent de 15,74 m. Marcos Ruiz (Pamplona Atlético), amb un únic salt vàlid (15,51 m), s’ha hagut de conformar amb la segona plaça i en l’última temptativa ha patit un problema muscular en la cuixa esquerra. En el triple femení, la banyolina Naiara Estanga (Atlético San Sebastián) ha assolit el seu sisè títol, cinquè consecutiu, amb una marca de 12,82 m. La jove de 17 anys Elda Romeva (FC Barcelona), amb els seus 12,48 m inicials, ha estat subcampiona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)