Atletisme

Esther Guerrero esmicola el rècord del campionat català en 800 m

La banyolina competeix contra el cronòmetre i acredita 2:05.35 en la pista coberta de Sabadell

La banyolina Esther Guerrero (New Balance) ha complert amb la seva condició de cap de cartell i ha assolit el títol català de 800 m en pista coberta a Sabadell després d’esmicolar el rècord de la competició amb 2:05.35. L’anterior plusmarca del campionat era 2:07.97, registrat per Victòria Sauleda fa una dècada (2014). Guerrero ha pres el comandament des del tret de sortida. La jove arenyenca Marta Mitjans (Playas Castelló), campiona en els 1.500 m en la sessió matinal, amb prou feines l’ha pogut seguir un parell de voltes. A la tercera ha acabat desistint al ritme vertiginós de Guerrero, que ha anat guanyant terreny progressivament per sumar el seu quart títol català de la distància amb molta autoritat. Mitjans, que al desembre va establir en aquest mateix escenari una nova plusmarca espanyola sub18 (2:07.89), ha estat segona amb 2:11.42.

En els 800 m masculins tampoc hi hagut sorpreses i el gironí Elvin Josué Canales (New Balance) s’ha imposat amb 1:52.68. El plusmarquista català indoor (1:46.23) ha pres el primer lloc de la corda en la segona volta i, amb canvis progressius, ja no l’ha abandonat fins al final.

Jaime Guerra; 7,61 m en llargada

En el concurs de llargada, Jaime Guerra (Cornellà Atlètic) ha complert els pronòstics i ha recuperat el tron amb un millor vol de 7,61 m. El saltador del Cornellà Atlètic ha competit amb una cursa d’aproximació de només catorze passes. Ja amb la cursa completa, Guerra confia a aterrar més lluny dissabte vinent durant el míting internacional. El segon lloc absolut, i primer sub23, ha estat per a Jan Díaz (Avinent Manresa), que ha establert la seva marca personal en 7,45 m.

Adrià Alfonso (Playas Castelló) ha acabat com un coet el doble hectòmetre per signar el seu segon títol català, amb un gran registre de 21.08. La corona femenina ha estat per a Celia Payrato (FC Barcelona), amb 24.83. En aquesta mateixa pista, la santcugatenca Jaël-Sakura Bestué va establir el 12 de gener una nova plusmarca catalana amb 23.40. Els títols de 400 m han estat per a Laura Bou (Avinent Manresa) i Claudi Gómez (Sant Celoni), amb 55.27 i 48.03, respectivament.

Les últimes proves a l’anella de la pista han estat els 3.000 m, que han coronat la mataronina Marina Martínez (New Balance), amb 9:35.45, i Ismail Atriki (GEiEG), amb 8:29.63.

En el concurs de perxa, Clara Fernández (Nike) ha vençut amb 3,95 i en el d’alçada masculina ha triomfat Eduard Fàbregas (Intec-Zoiti), amb 2,11 m. Pel que fa al pes, els títols se’ls han repartit Eloi Rovira (FC Barcelona), que amb 16,45 m ha segellat la seva onzena victòria, i Daniela Fernández (València), que ha revalidat el triomf de l’any passat amb 13,26 m. El campionat ha acabat amb la prova de llargada, que ha catapultat fins al primer lloc del podi a Clara Gabaldón (AA Catalunya), amb un últim intent de 5,86 m.

Presentació de Joma

Abans de començar la sessió de tarda s’ha presentat el nou equipament oficial de les seleccions catalanes, de la firma Joma. Han participat en l’acte la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme Mercè Rosich i el vicepresident Jordi Molins, a més de l’exmarxador internacional Jesús Ángel García Bragado en representació de l’empresa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)