Natació

Aferrat al somni olímpic

Natació artística. L’equip espanyol es queda a dos punts del bronze en la final de la rutina tècnica del mundial, però segella el bitllet per als Jocs de París l’endemà d’obtenir la plaça en el duet

La selecció espanyola, amb les catalanes Txell Mas, Paula Ramírez, Berta Ferreras i Iris Tió, es va aferrar al somni olímpic i amb el quart lloc en la final de l’equip tècnic va rubricar amb suficiència el seu principal objectiu en el mundial de Doha. El grup de Mayuko Fujiki, per tant, tornarà de la capital qatariana amb els deures fets, evidenciant els seus progressos i consolidant la seva doble aposta per a París, tant en el duet, amb Iris Tió i la sevillana Alisa Ozhogina com a protagonistes, com en l’equip. Ambicioses i perfeccionistes de mena, però, segur que la quarta posició va deixar un regust agredolç al conjunt estatal, i més després d’haver ocupat la tercera plaça en les preliminars de dijous. Les cares de circumstància quan van veure la nota final va ser prou eloqüent. “L’objectiu principal era la classificació olímpica i ara disposem de mig any per millorar les coreografies i guanyar més puntuació”, va dir, taxativa, Iris Tió.

Amb la targeta de dificultat més elevada (56,700) de la final, la llegenda d’Aladí del conjunt espanyol es va elevar per sobre dels 300 punts (302,8228), un pèl per sota de la nota preliminar (308,2480). El lleu descens del grup de Fujiki va ser suficient perquè els Estats Units, amb l’homenatge a l’aigua ideat per Andrea Fuentes, la superés per només 2 punts de marge (304,9021) i s’emportés la medalla de bronze. En la pugna per l’or, l’equip xinès, sense fissures i que ja tenia la plaça guanyada pels Jocs, es va imposar amb autoritat (339,7604) per davant del precís conjunt de Japó (315,2229).

La classificació pels Jocs, amb cinc places per repartir, venia donada per la suma de les puntuacions dels equips en les finals de rutina acrobàtica, tècnica i lliure. Sense comptar Xina (883,8083), l’ordre de classificació va ser: Estats Units (814,0654), Espanya (798,6520), Japó (797,8450), Itàlia (756,5996) i Canadà (738,8897). Ja estaven classificades França, com a amfitriona, i com a representants dels seus continents Egipte, Austràlia i Mèxic.

Dennis González i Mireia Hernández, en la cloenda

La natació artística es tanca avui a Doha amb una única prova en el programa, la final del duet mixt lliure (7.30 h). No hi faltarà la representació catalana a càrrec del rubinenc Dennis González (Kallípolis) i la lloretenca Mireia Hernández (Coraplax CN Granollers), clars aspirants a pujar al podi després d’obtenir la segona millor nota en la preliminar d’ahir (202,6041). La parella catalana, amb la millor valoració en la impressió artística (86,600), només va cedir davant dels representants xinesos Wentao Cheng i Haoyu Shi (215,2042), que presentaven la rutina amb la targeta de major dificultat. La tercera plaça, a força distància, va ser per al duet mexicà format per Trinidad Meza i Diego Villalobos (183,4813).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)