Atletisme

Kandie: “Sento que encara tinc el rècord de la mitja marató a les cames”

El fondista kenyà, el cap de cartell a Barcelona, va establir la plusmarca el 2020 a València (57:32) i aspira a rebaixar l’actual millor registre mundial de 57:31

L’atleta kenyà Kibiwott Kandie, màxim favorit a la victòria en l’eDreams Mitja Marató de Barcelona by Brooks de diumenge, ja ha aterrat a la capital catalana i no descarta recuperar la plusmarca mundial de la distància. “Sento que encara tinc el rècord mundial a les cames i espero tornar-lo a batre algun dia”, ha assegurat en declaracions a EFE. Kandie, que acredita tres victòries en la mitja marató de València, va establir el seu millor registre el 2020 en 57:32. Un any després, l’ugandès Jacob Kiplimo li va arrabassar a Lisboa, per un únic segon de marge (57:31). Kandie, que a l’octubre va segellar el seu tercer triomf a València en 57:40, s’estrenarà a Barcelona. S’haurà de veure quin és l’estat de forma del corredor kenyà que obrirà el curs en la mitja de la capital catalana: “Volia posar a prova el meu entrenament i veure si he preparat bé la temporada, sobre tot si correré marató o si faré una altra mitja marató més ràpida. Només és el començament i un test del meu entrenament”.

L’atleta kenyà ha assegurat que els més de 28.000 participants que ompliran aquest diumenge els carrers de Barcelona, la xifra més alta en una mitja marató espanyola i la segona d’Europa, suposen tot un estímul. “L’esport és un esdeveniment social que uneix molta gent. Em dona una gran motivació veure tanta gent animant i corrent. Això crida els atletes a venir, i més si les curses són tant ràpides i de nivell com les d’aquí”, ha remarcat.

Entre els rivals de Kandie, hi ha els seus compatriotes Philemon Kiplimo (58:11), Mathew Kimeli (58:43) i Hillary Kipkoech (59:22).

El millor registre de les participants femenines és de la kenyana Ruth Chepngetich (1h04:02), seguida de la seva compatriota Joyciline Jepkosgei, segona l’any passat a Barcelona amb 1h04:46. Altres noms de referència són els de la també kenyana Gladys Chepkurui (1h05:46) i de l’etíop Senbere Teferi (1h05:32). Les plusmarques de la mitja de Barcelona, establertes totes dues l’any passat, són dels kenyans Charles Kipkkurui Langat (58:53) i Irine Jepchumba Kimais (1h04:37), que va liderar el rànquing mundial del 2023. .

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)