Espanya imposa els galons a França (14-10) i s’emporta el bronze del mundial

La selecció espanyola ha imposat els galons i ha segellat la medalla de bronze del mundial de Doha en vèncer per 14-10 a França, que per primer cop havia accedit a les semifinals del campionat. L’equip de David Martín, avui amb set catalans a la convocatòria, ha marcat territori en els dos primers quarts (4-1, 5-3, 2-2 i 3-4) i ha gestionat la renda fins al final. Els terrassencs Álvaro Granados i Bernat Sanahuja, amb 4 gols cadascun, sota la batuta de Felipe Perrone (3) han liderat el balanç ofensiu del conjunt espanyol, amb grans intervencions d’Unai Aguirre sota els pals.

Després d’alguns desajustos i imprecisions, la tercera superioritat ha estat la bona. Bernat Sanahuja ha obert el ball amb un xut creuat, però França ha replicat d’immediat en la seva primera acció d’home de més, rubricada per Emil Bjorch des de la boia. L’equip espanyol ha anat asserenat els ànims i amb les aturades d’Unai Aguirre i les ràpides transicions ha fet la primera estrebada en el partit. Alberto Munárriz, Miguel de Toro i Felipe Perrone, després d’un penal forçat per Sanahuja, han culminat el 4-1 del primer quart. Efectiu en en les superioritats i sota el lideratge de Perrone, el conjunt de David Martín encara ha guanyat més terreny en el segon quart (9-4). Álvaro Granados, de penal, Martin Famera, Perrone, per partida doble, i Sanahuja han estat els golejadors d’aquest quart.

Dos gols de Granados pràcticament calcats, en un cara a cara amb Hugo Fontani, han marcat el tercer període. El parcial ha estat anivellat (2-2) i Espanya arribava a l’últim quart amb 5 gols de renda (11-6). Aprofitant les superioritats, França ha retallat diferències (12-9), però la connexió egarenca, amb Granados i Sanahuja ha tornat a funcionar per segellar el definitiu 14-10.

L’or per a Croàcia en els penals

Un mes després d’haver perdut la final de l’europeu de Zagreb contra Espanya (10-11), la selecció de Croàcia ha trobat recompensa amb l’or del mundial de Doha després de vèncer Itàlia en la tanda de penals (13-15). El partit ha estat molt anivellat en totes les facetes del joc i mai cap equip ha pogut aconseguir més d’un gol de renda (3-2, 2-3, 2-3 i 4-3). Un gol del croata Rino Buric a 5 segons del final, i amb el seu equip atacant amb el porter, ha signat el definitiu empat a 11 i ha forçat la tanda de penals. El tècnic Ivica Tucak ha apostat per anar alternant els dos porters, Marko Bijac i Mate Anic, i ha trobat premi gràcies a les dues errades finals de Chalo Echenique i Francesco di Fulvio.