Atletisme

Dos llampecs a Ourense

Atletisme. Mechaal, amb un atac sec i incontestable, segella el vuitè títol estatal en 3.000 m i Bestué revalida la corona de 60 m amb mínima mundialista (7.18)

Adel Mechaal (Asics) i Jaël-Sakura Bestué (Adidas), amb els títols de 3.000 i 60 m, van posar el colofó de la delegació catalana en la segona sessió de tarda del campionat d’Espanya en pista curta, en el multifuncional recinte d’Expourense. El migfondista palamosí va engrandir la seva llegenda en els 3.000 m, en què ja atresora vuit corones, les cinc últimes, consecutives. Amb tants títols en el seu palmarès, l’empordanès ha segellat victòries amb tot tipus d’estratègies. Ahir en va fer prou amb un atac sec i incontestable al pas pels 2.000 m (5:50.32) per deixar clavats tots els seus rivals i embalar-se amb un passeig triomfal de cinc voltes a 2:25. Aquest matí intentarà rubricar un altre doblet en el seu historial en la prova dels 1.500 m, en què tindrà Mario García Romo com a principal rival.

En l’Expourense, Bestué va coronar un triple objectiu: revalidar el títol de 60 m –el tercer del seu palmarès–, rebaixar el seu registre personal i plusmarca catalana, i certificar la marca mínima per al mundial de Glasgow. En la final va guanyar clarament el duel amb l’andalusa Maribel Pérez (7.22 i 7.30), però en les semifinals ja havia fet els deures segellant la marca mundialista (7.18). La final masculina va evidenciar el bon moment de la velocitat catalana. El títol se’l va endur el murcià Sergio López (6.64), però Guillem Crespí (Barcelona Atletisme), amb marca personal (6.70), i Bernat Canet (Cornellà Atlètic), amb marca de la temporada (6.71), el van flanquejar en el podi. Pol Elvira (FC Barcelona), que havia impressionat amb un nou rècord d’Espanya sub-20 en la semifinal (6.68), no va poder exhibir el mateix nivell en la final i es va haver de conformar amb el sisè lloc (6.73), darrere del lleidatà del Playas de Castelló Arnau Monné (6.73).

També van sumar medalles per a la delegació catalana Pol Ferrer (Cornellà Atlètic), plata en l’heptatló a tocar de la seva plusmarca catalana (5.810), i el seu company de club Ramon Adalia, bronze en triple salt (15,80 m). Capítol a part mereix Maria Vicente (Nike), tercera en alçada (1,80 m), dotzena en pes (13,11 m) i vencedora de les eliminatòries de 60 m tanques amb uns espectaculars 8.08. El prodigi de l’Hospitalet de Llobregat va homenatjar la ja retirada Teresa Errandonea, excompanya d’entrenaments a Sant Sebastià, i es perfila com la principal opositora al lideratge de la vilafranquina Xènia Bestué, que va signar 8.14.

Rècord d’Adrià Alfonso

Adrià Alfonso (Playas de Castelló) va presentar la candidatura per revalidar el títol de 200 m, segellant una nova plusmarca catalana (20.90) en les sèries i rebaixant en 7 centèsimes el registre que ara fa un any el va coronar com a campió a Madrid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)