Natació

Emma Carrasco domina els 200 m braça i presenta la candidatura per als Jocs de París

En la primera jornada del campionat d’Espanya d’hivern a Sabadell, ha vençut amb 2:24.58, que és mínima B olímpica i que haurà de ratificar el juny a Palma

La jove lleidatana Emma Carrasco (CN Sant Andreu) s’ha imposat amb autoritat en els 200 m braça, una de les proves estrella de la primera jornada del campionat d’Espanya d’hivern a Sabadell, i ha presentat la seva candidatura als Jocs de París amb un gran registre de 2:24.58, mínima B per a la cita olímpica. Una marca que haurà de ratificar en el campionat d’Espanya Open, del 18 al 22 de juny a Palma, per certificar la seva participació olímpica. Carrasco ha pres el lideratge des del primer parcial i ha deixat enrere les dues grans dames de la braça catalana, Jessica Vall (CN Sant Andreu), segona amb 2:25.21, i Marina García (CN Sabadell), tercera amb 2:26.91.

Rècord estatal de Carlos Garach en 400 m lliure

Un dels protagonistes de la jornada ha estat l’andalús Carlos Garach (Churriana), que després de la seva participació al mundial de Doha ha establert una nova plusmarca estatal en 400 m lliure (3:47.98). L’anterior rècord era en poder de Miguel Duran (3:48.96) des del 2016. La primera sessió de finals a Can Llong ha coronat altres mundialistes com ara Paula Juste (CN Lleida) en els 50 m papallona (27.00) i Adrian Santos (CN Sant Andreu) en els 50 m esquena (25.36). Altres títols per a nedadors de clubs catalans han estat el d’Àlex Castejón (CN Sabadell) en 200 m braça (2:11.55) i Alberto Lozano (CN Terrassa) en 50 m papallona (23.82), amb el mateix registre que Teo Del Riego (CN Torrelavega). La jornada s’ha tancat amb el títol del CE Mediterrani en els 4x100 m estils mixt, que ha fixat una nova plusmarca estatal de clubs (3:48.85) amb el quartet format per la canadenca Kylie Masse, l’andorrà Patrick Pelegrina, el català Àlex Ramos i la belga Valentine Dumont.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)