Esquaix

Pajares millora el seu sostre

Esquaix. La final a Washington l’enlaira al 15è lloc mundial, el millor particular i català

La plaça de finalista al torneig Squash on Fire Open 2024 de Washington, de la categoria bronze, ha catapultat el sabadellenc Iker Pajares a la 15a posició del rànquing mundial –sisè millor europeu–, el seu sostre millorant la dinovena posició i el d’un jugador català en tota la història d’aquest esport. Pajares, tercer cap de sèrie del quadre, va caure en la final per 3-1 contra l’egipci Youssef Soliman (12è del rànquing mundial i segon cap de sèrie del torneig). El vallesà, que considera que està jugant el millor esquaix de tota la seva carrera, va arribar per tercer cop a les semifinals del torneig nord-americà. Mai abans, però, no havia accedit a la final. En el rànquing històric de jugadors adscrits a la Federació Espanyola d’Esquaix, la millor posició la va signar el gallec Borja Golán quan el 2014 es va situar en la cinquena posició del rànquing PSA.

Al vallesà, que aquesta setmana juga el Windy City Open de Chicago, i que l’any passat va veure aturada la seva progressió per una lesió, ara mateix totes li ponen. Setmanes abans, a Santiago de Compostel·la, va revalidar el títol de campió d’Espanya i va celebrar la seva quarta corona. El seu rival en la final va ser l’igualadí Bernat Jaume, al qual va derrotar per 3-1 (11-7, 11-8, 6-11 i 11-5). Jaume és el 57è del rànquing mundial, en el qual un altre català cogeneracional, Edmon López, de Sant just Desvern, és el 104è del món en un esport que a Catalunya no supera les 500 llicències.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)