Vela

Falten sis mesos per l’inici de les regates de la Copa Amèrica

La Fundació Barcelona Capital Nàutica i la Federació Catalana de Vela impulsen diferents projectes nàutics

La Louis Vuitton 37a Copa Amèrica s’iniciarà d’aquí a sis mesos. El vaixells amb la tecnologia més avançada del món competiran a les aigües de Barcelona per guanyar el trofeu més antic de l’esport internacional. El programa i les activitats comencen oficialment el 22 d’agost, abans de l’última regata preliminar, que durarà fins al 25 d’agost. La Louis Vuitton Cup, que decidirà el Challenger definitiu, comença amb les etapes Round Robin a partir del 29 d’agost i culmina amb la final que acabarà el 5 d’octubre, tot i que es pot allargar fins al dia 9.

El Louis Vuitton 37th America’s Cup Match és l’enfrontament final que s’adjudica el primer que aconsegueixi 7 victòries, i comença el 12 d’octubre. Depenent de les condicions meteorològiques i de les regates necessàries podria acabar entre el 18 d’octubre i el 27 d’octubre. Entre l’agost i l’octubre Barcelona també acollirà la primera edició de la Puig Women’s America’s Cup i el retorn de la UniCredit Youth America’s Cup.

Projectes nàutics

Aprofitant la disputa de la Copa Amèrica es volen impulsar a Catalunya diferents projectes nàutics. La Fundació Barcelona Capital Nàutica i la Federació Catalana de Vela, juntament amb la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona s’han posat d’acord per tirar-ho endavant. Són el Mar Inclusiu, un programa de vela per a formadors i esportistes; la Base Mini: el centre de referència a Europa amb el que es vol continuar treballant per mantenir la seva reputació continuar el seu creixement. El Foilcat, programa per a fer la navegació amb foil --el que usen els vaixells de la Copa Amèrica-- més accessible als regatistes.

Paral·lelament s’ha presentat l’equip Foiling Nàutic Vilassar de Mar; és un equip de dones regatistes. I la Lliga Blava, que vol aconseguir que la vela sigui un esport extraescolar més. Es vol que, amb aquests projectes, creixi la pràctica de la vela a Catalunya, apostant per la innovació i el suport a la xarxa de clubs catalans. Es tracta que la disputa de la Copa Amèrica en aigües catalanes deixi un llegat que potenciï aquest esport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)