Handbol

Projecte reforçat

Handbol. A pesar de les retallades i la lesió de Makuc, el Barça té gairebé al sac l’accés a quarts de la Champions a dues jornades del final de la fase de grups

A dues jornades del final de la fase de grups de la Champions, el Barça es troba en una situació privilegiada. Líder amb dos punts de marge (22) respecte del Magdeburg (20) i quatre sobre el Veszprém (18), el conjunt blaugrana té molt coll avall la possibilitat d’assegurar-se una de les dues primeres places, que donen el bitllet directe als quarts de final, sense necessitat de passar pels vuitens. De fet, en té prou perdent per menys de 12 gols dijous vinent a la pista del vigent campió europeu per segellar aquest primer objectiu. La qüestió és que el Barça va vèncer el Magdeburg per 32-20 en el partit de la primera volta i el conjunt alemany i el Veszprém s’enfronten en l’última jornada i, per tant, es restaran punts. En tot cas, si es produís una desfeta monumental a Magdeburg, al Barça encara li quedaria una última carta al Palau Blaugrana en el partit contra el Montpeller.

Càbales i números al marge, segur que Carlos Ortega i tota la plantilla haurien signat a principi de curs trobar-se amb aquest panorama a dues jornades del final de la lligueta. La marxa ja coneguda de Ludovic Fàbregas i Luka Cindric, per la retallada pressupostària d’un 10%, i sobretot la lesió de gravetat del central eslovè Domen Makuc en la pretemporada havien generat algunes ombres sobre la capacitat de l’equip. Els resultats i el rendiment del conjunt blaugrana han esvaït tots aquests dubtes. “Tot plegat és fruit del treball de tots els jugadors. Penso que la defensa, en general, està rendint a un grandíssim nivell, millor que altres temporades, i sobretot els jugadors han demostrat que tenen un esperit competitiu i un gen guanyador encomiable”, va resumir Ortega després del partit contra el Porto.

El lideratge i l’ascendència de Dika Mem, i el fortí a la porteria, amb una dupla de màxim nivell amb Emil Nielsen i Gonzalo Pérez de Vargas com a guardians, continuen sent dos factors diferencials. Però l’evolució de l’equip no s’entendria sense el creixement d’altres components de la plantilla. “La lesió de Makuc ens va trastocar els plans i sobre el paper és potser on havíem de patir més, però Melvyn Richardson ha fet dues passes endavant i entre en Petar Cikusa [la gran irrupció del curs] i en Pol Valera l’estan ajudant”, remarca Ortega. L’altre focus de preocupació era com omplir el buit deixat per Fàbregas, el millor pivot del món. En aquest sentit, el tècnic andalús elogia els progressos de Luís Frade: “Ha fet un pas endavant important, tant en defensa com en atac. Està tenint uns números fantàstics. Pel que fa als joves, en Javi Rodríguez cada cop aporta més i estic segur que serà un pivot important per a nosaltres en el futur. La llàstima és la lesió de Jaime Gallego perquè va fer un desembre molt bo.”

Jornada 13 (28/2)
Magdeburg - Barça 20.45 h
Montpeller - Veszprém 20.45 h
Jornada 14 (7/3)
Veszprém - Magdeburg 18.45 h
Barça - Montpeller 20.45 h

Dia de rotacions contra el Valladolid

Un dia i mig després del triomf contra el Porto (40-33), el Barça reprèn aquest migdia l’Asobal amb la visita del Valladolid al Palau (13 h, E3). Amb el poc marge entre un partit i l’altre i amb el duel contra el Magdeburg a l’horitzó, serà un dia per a les rotacions. Ortega donarà descans a Gonzalo, Valera i Wanne, amb petites molèsties musculars, i ha convocat els joves del filial Filip Saric, Ian Barrufet i l’habitual Petar Cikusa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)