Atletisme

Cristina Montesinos i Paul McGrath guanyen l’estatal de 20 km marxa i fan la mínima olímpica

El gavanenc ha guanyat el títol amb un gran registre d’1h17:55 i la terrassenca s’ha imposat amb 1h28:43

Cristina Montesinos (Piélagos) i Paul McGrath (Cornellà At.) han guanyat el títol estatal dels 20 km marxa a Saragossa i han fet la mínima olímpica, els requisits que es demanaven per tenir el bitllet per als Jocs Olímpics de París. La terrassenca s’ha imposat en la cursa femenina amb 1h28:43, superant els 1h29:20 que es demanaven, mentre que e gavanenc ha guanyat amb una gran marca d’1h17:55 i ha baixat clarament de l’1h19:30 que era la mínima olímpica. Amb el seu registre Paul McGrath ha batut el rècord d’Espanya sub-23, el rècord català absolut, és la tercera marca absoluta estatal de tots els temps i es situa en el quart lloc del rànquing mundial 2024.

Cristina Montesinos ha dominat la cursa des de l’inici i en el quilòmetre tres ja s’ha començat a distanciar de les seves rivals. Raquel González s’ha mantingut en el segon lloc fins passat el quilòmetre quinze en que ha baixat a la tercera posició. La medalla de plata ha estat finament per Laura Garcia-Caro (Ciudad de Lepe) amb 1h29:03, mentre que la mataronina ha estat tercera amb 1h29:07, totes dues per sota de la mínima olímpica. Paula Juárez (Aldahra Lleida) h acabat quarta amb 1h29:51.

Paul McGrath ha estat en el grup dels millors des de l’inici. A partir del quilòmetres deu s’ha quedat amb Álvaro Martín (Capex) al davant i en el setze ha marxat en solitari cap a la victòria. Álvaro Martín ha acabat segon amb 1h18:35 i tercer ha estat Diego Garcia amb 1h19:36.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)