Atletisme

Mechaal lluita i acaba sisè en els 3.000 del mundial

Atletisme. El palamosí fa una marca de 7:45.67. La neerlandesa Bol supera el rècord del món de pista curta dels 400 m amb un gran registre de 49.17

Adel Mechaal va ser sisè en la final dels 3.000 m del mundial de pista curta que s’està disputant a Glasgow. El palamosí va lluitar per les primeres posicions fins als darrers 300 m, quan va quedar una mica despenjat dels quatre atletes que van acabar lluitant per les medalles. El títol mundial va ser per a l’escocès Josh Kerr, que corria davant el seu públic i es va imposar, després d’una gran cursa, amb 7:42.98. El nord-americà Yared Nuguse va acabar segon amb 7:43.59, havent superat en els darrers metres el gran favorit, l’etíop Selemon Barega (7:43.64).

Els etíops van estar en els primers llocs de la final des de l’inici amb diferents canvis de ritme per trencar la prova, però al final se’ls va escapar el títol. Adel Mechaal va fer una bona cursa, ocupant els darrers llocs a la meitat de la prova i buscant un bon lloc quan es va entrar en els darrers 600 m, on es va decidir la final. El palamosí disputarà avui, sense gaire temps per recuperar-se, la final dels 1.500 m (22.30 h). Uns minuts després la banyolina Esther Guerrero també estarà present en la final dels 1.500 m femenins (22.45 h).

Femke Bol es va mostrar intractable en la final dels 400 m i va batre el rècord mundial de pista curta amb una gran marca de 49.17. La neerlandesa es va emportar el títol del campionat del món de manera clara i dominant la final des del primer metre. L’anterior plusmarca mundial la tenia ella mateixa des del 18 de febrer amb 49.24. Els Països Baixos van fer el doblet, ja que Lieke Klaver va ser segona amb 50.16, a gairebé un segon.

En els 3.000 m femenins hi va haver sorpresa i la nord-americà Elle St. Pierre va aconseguir el títol (8:20.87) superant en l’esprint final la gran favorita, l’etíop Gudaf Tsegay (8:21.13). En els 60 m tanques el nord-americà Grant Holloway va continuar dominant la prova i va sumar el segon títol mundial consecutiu amb 7.29.