Atletisme

Xènia Benach no pot passar de les semifinals de tanques (8.12)

La vilafranquina, que ha tornat a competir en la mateixa cursa que la bahamiana Devynne Charlton (7.72), no ha pogut millorar el registre de les eliminatòries (8.08)

La vilafranquina Xènia Benach (València CA) ha ocupat el sisè lloc en la primera de les tres semifinals del mundial en pista coberta de Glasgow i amb un registre de 8.12 s’ha quedat lluny d’accedir a la selectiva final del campionat. La recordista catalana no ha fet una cursa tant rodona com a les sèries matinals (8.08) i tampoc ha pogut apropar-se al seu objectiu de trencar la barrera dels 8 segons. Benach, que s’estrenava en una semifinal d’un mundial, ha tornat a coincidir amb la plusmarquista bahamiana Devynne Charlton, que ha demostrat el seu potencial amb un registre de 7.72. L’últim temps de repesca per poder accedir a la final de les vuit millors ha quedat fixat en 7.95.

L’atleta catalana s’havia guanyat l’accés a les semifinals amb tots els honors, després d’ocupar el segon lloc de la sèrie matinal al costat de Charlton. Benach ha estat la més ràpida a reaccionar al tret de sortida (0.124), ha abordat amb determinació tots els obstacles i amb un registre de 8.08, la seva segona millor marca de l’any (8.06), només s’ha vist superada per Charlton (7.93). L’atleta vilafranquina es redimia d’aquesta manera del mal tràngol de fa dos anys, en el mundial de Belgrad 2022, quan va ser desqualificada en les sèries per una sortida nul·la. El millor registre de les eliminatòries ha estat per a la polonesa Pia Skrzyszowska (7.80).

Thea Lafond guanya l’or en triple salt (15,01 m)

L’atleta de Dominica Thea Lafond s’ha emportat el primer or de la jornada amb un vol de més 15 meres (15,01 m) en el concurs de triple salt. La caribenya ha fet la seva marca personal en el segon intent i veient que cap de les seves rivals era capaç de superar-la ja no ha tornat a saltar. La cubana Leyanis Pérez ha estat segona (14,90 m), mentre que la gallega Ana Peleteiro ha completat el podi (14,75 m) amb el seu millor registre en pista coberta i obtenint la primera medalla per a la delegació espanyola a Glasgow. En la sessió matinal també s’ha disputat el salt d’alçada, amb victòria per al neozelandès Hamish Kerr (2,26 m), seguit del nord-americà Shelby McEwen i el sud-coreà Sanghyeok Woo, tots dos amb 2,28 m.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)