Més esport

La UFEC premia Marta Cantón, primera catalana en assolir un diploma olímpic

Acte de reivindicació de la dona esportista

la Unió de Federacions Esportives de Catalunya ha reunit més de 80 persones en un acte de reconeixement i divulgació de la dona esportista per la igualtat en l’esport, amb motiu del 8-M. El punt culminant de l’acte ha estat l’entrega del ‘Premi UFEC per la igualtat en l’esport’ a l’exgimnasta Marta Cantón (Barcelona, 1965), la primera esportista catalana capaç de guanyar un diploma olímpic. Ho va fer el 1984 als Jocs de Los Angeles després d’acabar sisena en el seu exercici de gimnasta rítmica. A més, compta amb un palmarès excepcional, amb dos campionats d’Espanya (1982 i 1984), i una cinquena posició el 1985 a la final de corda del campionat del món. Marta Cantón va viure una carrera esportiva a l’elit des de l’adolescència fins als 19 anys, edat amb la qual va retirar-se.

En l’acte, s’ha presentat la quarta edició del WESE (Women Executive Sports Education), el primer postgrau amb el propòsit d’apoderar les dones directives del món de l’esport per desenvolupar el seu lideratge personal i rol directiu. També s’ha presentat el projecte europeu de la UFEC GAP Women, que té l’objectiu d’eliminar la bretxa de gènere en l’esport federat i promoure l’esport integrador i sostenible.

L’acte també ha comptat amb la presència de Patrycia Centeno, experta en comunicació no verbal, que ha dut a terme una sessió sobre la imatge, llenguatge corporal i estètica del lideratge femení.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)