Handbol

Esports

Joaquim Planas, president del Club Balonmano La Roca durant 50 anys

L’handbol català està de dol des que el qui va ser durant més de 50 anys president del Club Balonmano La Roca (BM La Roca), Joaquim Planas Llivi, va morir, divendres, a l’edat de 81 anys. Tant el mateix club com la Federació Catalana d’Handbol (FCH) van emetre un comunicat lamentant la seva pèrdua i recordant el seu llegat. A més a més, el BM La Roca va fer suspendre tots els partits i les activitats programades del cap de setmana.

Planas va assumir el càrrec de president quan l’entitat, fundada el 1953, tan sols tenia 20 anys de vida. Sota la seva direcció el club va anar ascendint en influència dins el municipi fins a convertir l’handbol en l’esport rei. Van arribar a guanyar una copa catalana masculina (1973), van crear una escola d’handbol de base amb nombrosos equips en categories inferiors, tant masculins com femenins (1982), i la temporada 1993/94 van quedar en segona posició en el campionat català i van ascendir a la primera divisió estatal. D’altra banda, també va ser president del patronat de la Fundació Handbol Roquerol, fundada el 1995 amb l’objectiu de potenciar la pràctica esportiva; va ser membre fundador de l’Associació de Clubs Catalans d’Handbol (Accat), i va rebre la Medalla d’Or de la Federació Catalana d’Handbol i la Medalla de Plata de la Federació Espanyola, com a reconeixement de la seva llarga trajectòria dins l’esport.

Diversos clubs vinculats a l’handbol del país van expressar el seu condol a través de les xarxes socials.

La cerimònia de comiat va tenir lloc ahir, a la Roca del Vallès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)