Handbol

La vella guàrdia compleix

Handbol. Joan Cañellas, Antonio García i Viran Morros responen a la confiança de Jordi Ribera de contribuir a la classificació de la selecció espanyola en el torneig preolímpic disputat a Granollers

El tècnic sarrianenc Jordi Ribera va reclutar alguns jugadors de la vella guàrdia per ajudar la selecció espanyola a segellar el bitllet per als Jocs Olímpics de París, i diumenge van certificar l’objectiu per la porta gran, amb tres victòries en tres partits al Palau d’Esports de Granollers. Entre els escollits hi havia dos jugadors que ja han superat les quatre dècades, Viran Morros (15/12/83) i Antonio García (6/3/84), i dos que s’hi apropen, el valencià Gedeón Guardiola (1/10/84) i el vallesà Joan Cañellas (30/9/86). Cadascú amb el seu rol, tots quatre van complir amb nota en tres jornades molt emotives i de retrobaments quan alguns d’ells ja albiren l’hora de la retirada.

A prop de la retirada

Després d’haver complert l’objectiu, un dels més emocionats era el lateral de Santa Maria de Palautordera Joan Cañellas, admetent que molt probablement estigui vivint la seva última temporada com a professional. “En l’aspecte personal, crec que ja no tornaré a jugar mai a Granollers i que aquest hagi estat el meu comiat; em quedarà un record molt maco. De petit hi venia a veure handbol, fins i tot hi vaig presenciar partits dels Jocs Olímpics. He jugat aquí, tota la família hi ha jugat, i poder viure aquest últim partit en un Palau ple, doncs ha estat un gran dia”, va confessar després d’haver estat una llarga estona signant autògrafs a joves aficionats. Cañellas, un autèntic rodamón de l’handbol, acaba contracte amb el Kadetten Schaffhausen suís, i reconeix que entre els plans familiars no hi ha continuar jugant a handbol. “No descarto que pugui sortir alguna cosa a última hora, i per això encara no vull anunciar res, però el més probable és que aquesta sigui la meva última temporada en actiu”, va afegir. El lateral vallesà feia broma i deia que aquests dies s’havia rejovenit competint al costat de Viran, Antonio García i Gedeón, tots ells un parell d’anys més grans. “En el partit contra Eslovènia, jugant a casa i tal com es desenvolupava el joc, per un moment em va recordar la final del mundial del Sant Jordi [el 2013] contra Dinamarca”, va evocar. Assidu en les convocatòries de Jordi Ribera, Cañellas no amaga la il·lusió de jugar els Jocs Olímpics de París, i més després de perdre’s els de Tòquio per una lesió d’última hora. “A aquestes alçades de la temporada, aquest és l’objectiu. Per part meva, intentaré fer-ho el millor possible amb el club i mantenir la forma perquè comptin amb mi. La decisió serà de l’entrenador, perquè sabem que els 19 que som aquí, a Granollers, no hi podrem anar tots”, sentencia.

Jugant a casa

Si hi havia un jugador especialment feliç després de la classificació olímpica a Granollers era Antonio García, que jugava a casa i va tenir en les tres jornades els incondicionals aficionats de la Llagosta. “Jugar un torneig tan important com aquest a casa, a Granollers, amb el suport de la meva família i que les coses ens hagin sortit tan bé ha estat impressionant. Les bones sensacions que hem transmès a la pista, el públic ens les ha retornat perquè jo mai havia vist el Palau d’aquesta manera. Hem gaudit molt”, sentencia. El canoner de la Llagosta, que tot i els seus 40 anys té contracte amb el Fraikin BM Granollers fins al 2025, no amaga el seu desig de tornar a ser olímpic, després d’haver quedat fora de la convocatòria en els dos últims grans campionats, l’europeu i el mundial. “La meva il·lusió és poder tornar a competir en uns Jocs Olímpics, i treballaré de valent perquè així sigui. La decisió de Jordi Ribera sempre serà la millor per a l’equip i la respectarem, però intentaré posar-l’hi difícil”, remarca el capità del Fraikin BM Granollers.

L’especialista defensiu

L’especialista defensiu Viran Morros va ser repescat d’urgència per Ribera a mig europeu d’Alemanya després de la lesió de Miguel Sánchez-Migallón, i amb vista al torneig preolímpic va tornar a ser l’aposta del tècnic sarrianenc. “Tinc clar que he vingut aquí per la lesió de Sánchez-Migallón, i en condicions normals ell hauria de ser l’escollit per als Jocs. Quan en Jordi [Ribera] em va trucar per al preolímpic vaig venir encantat, però a partir d’aquí ja ho veurem”, indica el jugador barceloní. Viran, que al desembre farà 41 anys, acaba contracte amb el Pfadi Winterthur i no s’ha pronunciat sobre el seu futur. “D’aquí a un o dos mesos prendré una decisió, però ara no és el moment de parlar d’això”, etziba. En tot cas, subratlla el bon ambient viscut en la convocatòria de la selecció durant aquests dies: “Ha estat una setmana molt bona perquè el més important és que hem aconseguit l’objectiu. Sempre és un plaer tornar a la selecció perquè conec tots els jugadors des de fa molts anys. Hem viscut moltes batalles junts. M’he sentit molt bé a la pista i amb el Gedeón [la seva parella a l’eix de la defensa] només han calgut dos entrenaments perquè tot quedés clar. M’hi he sentit molt a gust.”

El sorteig, el 16 d’abril

Més enllà d’Espanya i Eslovènia, classificats en el torneig preolímpic de Granollers, les altres seleccions repescades per als Jocs de París són Croàcia i Alemanya, a la seu de Hannover, i Noruega i Hongria, a Tatabanya. Els altres equips ja classificats prèviament eren Dinamarca, França, Suècia, Egipte, l’Argentina i el Japó. El sorteig de la competició olímpica, amb les dotze seleccions repartides en dos grups, serà el 16 d’abril a París.

Sé que he vingut per la lesió d’un company, però sempre és un plaer tornar a la selecció. Hi ha molt bon ambient
Viran Morros
Jugar un torneig tan important com aquest a casa, a Granollers, ha estat impressionant. Hem gaudit molt
Antonio García
Probablement hagi jugat el meu últim partit al Palau de Granollers, i amb aquest ambient em quedarà un record molt maco
Intentaré fer-ho el millor possible en el club [Kadetten] perquè comptin amb mi per al Jocs Olímpics de París
Joan Cañellas
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)