Ciclisme

Tadej Pogacar triomfa a Vallter i assalta el lideratge de la Volta

L’eslovè arriba en solitari en la primera jornada de muntanya amb més d’un minut de marge sobre Mikel Landa i Aleksandr Vlasov

L’eslovè Tadej Pogacar (UAE), que ja havia ensenyat les urpes a Sant Feliu de Guíxols, ha fet tota una declaració d’intencions i sota la pluja s’ha imposat a Vallter, en la primera etapa de muntanya de la Volta a Catalunya, per assaltar el lideratge i començar a marcar diferències respecte els seus rivals. Pogacar ha arribat a meta amb 1:23 de marge respecte de Mikel Landa (Soudal Quick-Step) i 1:24 sobre Aleksandr Vlasov (Bora-hangsgrohe). Els integrants de l’UAE, amb João Almeida i Marc Soler, li han aplanat el terreny i el campió eslovè ha dinamitat la pujada amb un atac a 6,5 km per escapar-se tot sol cap a la meta. Primer s’ha format un grup perseguidor amb sis ciclistes i al final Landa i Vlasov han aconseguit uns segons de marge.

Des dels primers quilòmetres sortint de Mataró, ja s’ha format una escapada integrada per sis ciclistes: Samuel Fernández (Caja Rural), Jimmy Janssens (Alpecin-Deceuninck), Jambaljamts Sainbayar (Burgos-BH), Xabier Isasa (Euskaltel-Euskadi), Kevin Colleoni (Intermarché-Wanty) i el català Álex Jaime (Kern Pharma). Els escapats han arribat a tenir fins a més de 6 minuts de marge i Jaime ha pogut passar entre els escollits per davant del seu poble, Sarrià de Ter.

Una intensa pluja ha rebut als ciclistes al pas pel Coll de Coubet, el primer port de primera de la Volta. Passat aquest cim ja marxaven destacats Fernández i Janssens, els més forts dels escapats. Els components de l’UAE ja feia estona que controlaven el gran grup i el futur dels últims fugats tenia els minuts comptats camí de Setcases. Janssens ha estat el que més ha resistit, però a uns 8 km de l’arribada s’ha acabat la seva aventura.

Avui es disputa la tercera etapa, la segona de muntanya, entre Sant Joan de les Abadesses i Port Ainé, de 176,7 km.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)