Ciclisme

Tadej Pogacar guanya l’etapa berguedana de la Volta

L’eslovè és el primer en coronar Pradell (HC) en l’estrena del port en una cursa professional

Tercer triomf d’etapa a la Volta a Catalunya per a Tadej Pogacar, vencedor de l’etapa berguedana amb 154,7 quilòmetres i cinc ports que superaven entre tots els 4.075 metres de desnivell positiu acumulat. Batallola (3a), Cal Ros (2a), Pradell (HC), Sant Isidre (1a) i Queralt (1a). L’eslovè marxava en solitari al penúltim port, després d’un doble atac a menys de 30 quilòmetres, i feia sol els últims 29.

El protagonista del dia, Pradell, es començava a pujar a 74,8 i es coronava a 95. Hugh Carthy (EF) i BaukeMollema (Lidl) formaven la fuga, des del quilòmetre 1 i havent superat amb prou feines els 2 minuts. Al peu del colós port no superaven els 20 segons de marge sobre un pilot estirat pel Visma des del quilòmetre 40.

El neerlandès es despenjava a les primeres de canvi i l’anglès era neutralitzat de seguida en l’aproximació a Vallcebre amb Robert Gesink enfilant el grup. Steven Kruijswijkli agafava el relleu amb Geraint Thomas (Ineos) traient el nas al davant.

‘KOM’ Pougi

Esteban Chaves (EF) a la sortida del poble, amb la carretera ja ben estreta, era el primer en intentar-ho a 5 per coronar i aguantava tot just mil metres fins que els UAE primer i els Visma després reprenien el fil.

Sepp Kuss es despenjava del grup capdavanter en el tram més dur de la pujada, la recta del 20%, mentre Tadej Pogacar seguia la roda de Marc Soler quan al pas pel carrilet, quan s’acaba el martiri, a poc més d’un quilòmetre pel cartell de fusta, no quedaven ni quinze homes al davant. Pougi és el primer en coronar el port en l’estrena de l’ascensió en una cursa professional.

Kuss perdia 1:20 acabat el descens i els Visma treballaven per tornar-lo a dur al davant a poc més de 33 quilòmetres, abans de començar Sant Isidre amb una quarantena d’homes al davant. Ivan Ramiro Sosa (Movistar) tornava a seleccionar el grup i Kuss tornava a despenjar-se, i a menys de 30 quilòmetres Pogacar accelerava i amb dos canvis de ritme s’enduia Landa i Tiberi, que a 29,1 km i amb 2,5 per coronar es quedava sol.

L’eslovè coronava amb 1:12 respecte el grup de perseguidors amb Bernal més fort que la resta i marxant a la baixada, amb Landa segon a mig minut i intercalat entre ells i el líder. El colombià agafava el basc acabat el descens i cedien 45 segons a 15 km de meta. Una desena de corredors entre els quals Kuss superaven el minut, que serien més de dos amb Enric Mas (Movistar) seguint els dos perseguidors de Poagacar, que arribaven a 56 segons amb el guanyador del Tour el 2019 ascendint al tercer lloc de la general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)