Natació

Luka Hoek, a escena

Natació. El jove nedador del CN Sitges, amb 16 anys acabats de fer, evidencia els seus progressos amb l’estrena amb la selecció espanyola i cinc places de podi en el míting de Nimes

El nedador del CN Sitges Luka Hoek, amb 16 anys acabats de fer, és una de les joves perles de la natació catalana. Aquest cap de setmana llarg s’ha estrenat amb la selecció espanyola en el míting de Nimes després de sis dies de concentració a Canet de Rosselló al costat d’altres referents de la natació del país, com ara Mireia Belmonte, Emma Carrasco, Paula Juste i César Castro.

La cita, d’àmbit regional, ha suposat el bateig internacional de Hoek, que ha ratificat els seus progressos amb cinc places de podi: primer en 50 m lliure, amb marca personal (22.86); segon en 200 m lliure (1:52.38), i tercer en 50 m esquena (26.77), 100 m lliure (50.47) i 100 m esquena (58-13). Tot i haver nascut a Barcelona, l’estrena internacional del jove nedador sitgetà s’ha fet esperar perquè fins l’any passat encara tenia la nacionalitat de la seva mare, d’origen francès. El seu pare és neerlandès.

“És un nedador diferent”

Feia temps que Hoek estava en l’òrbita de la federació espanyola, que no volia deixar escapar un nedador de molta projecció. “Té un feeling amb l’aigua diferent. És molt difícil d’explicar. Nosaltres nedem. En canvi, ell viu l’aigua, entén l’aigua. És com un peix i fa coses que als altres ens costa més”, va explicar Emilio Huete, el seu entrenador al CN Sitges, en una entrevista a Ràdio Maricel. “No cal ser un expert en natació per veure que és diferent. En edat infantil, en els primers 15 metres ja treia dos o tres metres als nedadors de la seva edat”, va afegir-hi Luis Rodríguez, director tècnic de la Federació Catalana de Natació (FCN).

Superat els tràmits burocràtics, Hoek ja és elegible per a les grans cites internacionals i amb el seu entrenador haurà d’acabar de definir el seu programa amb tres grans competicions a la vista: la copa Mediterrània, a Limassol (Xipre), del 14 al 16 de juny; el campionat d’Espanya Open a Palma, que és selectiu per als Jocs de París, del 18 al 22 de juny, i l’europeu júnior de Vilna, del 2 al 7 de juliol. A mitjà termini, el nedador del CN Sitges és un potencial integrant del relleu de 4x100 m espanyol i els Jocs Olímpics de Los Angeles 2028 seran de ben segur el seu gran objectiu a l’horitzó.

Més enllà de l’actuació de Hoek, l’altra gran protagonista a Nimes va ser la lleidatana Emma Carrasco (CN Sant Andreu), amb set places de podi: primera en 50 m braça (32.49) i 200 m papallona (2:16.83, marca personal); segona en 50 m lliure (26.46), 50 m papallona (27-55) i 200 m esquena (2:11.75), i tercera en 50 m esquena (28.94) i 100 m esquena (1:02.89). Al seu torn, Paula Juste (CN Lleida) es va imposar en els 400 m lliure (4:16.85) i els 200 m estils (2:16.93).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)