Ciclisme

Esports

Mor als 34 anys Aleksei Tsatévitx, antiga promesa del ciclisme rus

Va ser vencedor d’una etapa de la Volta a Catalunya l’any 2016

El món del ciclisme està de dol després de conèixer ahir, la mort de l’exciclista rus Aleksei Vladímirovitx Tsatévitx, a l’edat de 34 anys, per causes que encara no es coneixen. A casa nostra va fer-se conegut l’any 2016 quan va guanyar l’última etapa de la Volta davant de l’eslovè Primoz Roglic. Els organitzadors de la Volta han emès un missatge a través de les xarxes socials mostrant el seu condol.

Nascut el 1989, va iniciar-se de molt jove a la competició de la bicicleta. Va disputar diversos trofeus de petita escala, com el Trofeu Centre Morbihan de França o al Gran Premi Fred Mengoni d’Itàlia d’on va sortir vencedor, i a partir de l’any 2011 va professionalitzar-se unint-se a l’equip de ciclisme rus Itera-Katusha, filial de l’equip Katusha. Durant aquell any va disputar diverses voltes europees amb un cert prestigi, com la de Bulgària, Portugal o Alsàcia. En totes tres va ser vencedor d’una etapa. El següent any va pujar al primer equip, el Katusha, i ja va competir de forma regular a les grans etapes mundials i europees. Dels seus èxits destaca la primera posició l’any 2013 a la prestigiosa cursa ciclista d’un sol dia de Bèlgica, Le Samyn; la victòria en una etapa de la Setmana Ciclista Llombarda (Itàlia); i la victòria l’any 2016 al tradicional circuit de Barcelona que tanca cada any l’edició de la Volta a Catalunya.

L’any 2017, amb 28 anys, va posar fi a la seva trajectòria professional damunt de la bicicleta després de disputar la Volta a Polònia amb l’equip Gazprom-RusVelo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)