Natació

Ona Carbonell rep l’Escut d’Or de la federació catalana

La Diada de la Natació Catalana premia els esportistes més destacats del curs passat en un acte al Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès

Ona Carbonell, una de les nedadores d’artística més llorejades de la història amb 23 medalles en mundials i dues d’olímpiques, va rebre l’Escut d’Or, la màxima distinció de la Federació Catalana de Natació (FCN), en la Diada de la Natació Catalana, que es va celebrar anit al Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès. Carbonell va anunciar la seva retirada el més de maig passat i va ser una de les protagonistes principals de la trobada que serveix per premiar als esportistes vinculats a la FCN més destacats durant el curs anterior. Així també van tenir el seu reconeixement les seves excompanyes Meritxell Mas, Paula Ramírez, Iris Tió i Berta Ferreras, que van rebre la Medalla Extraordinària al Mèrit Esportiu pel seu títol mundial en rutina tècnica a Fukuoka. Una distinció que també es va fer extensiva a Dennis González pel seu títol en solo lliure, i a les seves entrenadores Anna Vega i Judit Requena.

Durant l’acte també es va fer un reconeixement a la trajectòria esportiva de Judith Forca i Álvaro Granados (waterpolo), Paula Juste i Sergio de Celis (natació), Mireia Hernández (natació artística), Guillem Pujol (aigües obertes) i Biel Clemente (salts). També es va homenatjar a tres waterpolistes internacionals que han penjat el casquet, Fran Fernández, Maria Elena Sánchez i Adrià Delgado.

La Diada també va servir per fer un reconeixement als protagonistes de les medalles de plata i bronze del mundial de Fukuoka en waterpolo, a més de cinc podis més de seleccions en diverses categories en campionats internacionals.

La FCN va lliurar els premis als deu millors clubs de Catalunya, liderats pel CN Sabadell, el CN Mataró i el CN Sant Andreu. El guardó extraordinari al mèrit esportiu Pepe Ruiz Orland va ser per a Carlota Bestit, que ha deixat la FCN després de dues dècades com a responsable de premsa i protocol de la federació. També hi va haver reconeixements per a tècnics i jutges, i tots els estaments vinculats a la federació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)