Més esport

ESPORTS

Mor Ferran Adell, jutge olímpic d’atletisme i antic president dels Imperials de Reus

Va ser àrbitre en les proves atlètiques dels Jocs Olímpics de Barcelona

El comunicador i àrbitre olímpic Ferran Adell Pons, un dels fundadors de l’emissora LANOVA Ràdio de Reus, va morir el passat divendres als 61 anys. Tant l’emissora del Baix Camp com la federació catalana d’atletisme, amb la qual hi tenia una gran vinculació, van lamentar amb dos comunicats la pèrdua d’un activista que tenia una gran estima en diferents àmbits a Reus. La cerimònia de comiat va tenir lloc abans d’ahir a la seva ciutat.

Adell era un personatge molt conegut també en l’àmbit esportiu, sobretot en l’atletisme i en el futbol americà. Des del 1981 va ser jutge atlètic en el CN Reus Ploms i en va exercir en les proves dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona que es van disputar a l’estadi Lluís Companys. De jove havia estat atleta en proves de llançament. També va ser àrbitre en diferents campionats del món i d’Europa i en múltiples campionats d’Espanya i de Catalunya. Va ser un dels impulsors del futbol americà a Reus, on va presidir el club de la ciutat, els Imperials.

Era un activista nat, amant de la cultura popular i va col·laborar en moltes altres entitats i activitats de la vila, com el Seguici Festiu, el Drac de Reus, els Diables i els castellers.

El 1982, al costat d’un altre grup de joves pioners, va contribuir a posar en marxa Ràdio Músic Club, que posteriorment passaria a ser LANOVA Ràdio de Reus. Un dels seus primers programes va ser El drac màgic. Sempre va estar disposat a col·laborar en totes les etapes de la ràdio.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)