Tercera final seguida de copa entre el Zodiac Barceloneta i l’Astralpool Sabadell

Els sabadellenc s’imposen per un mínim 6-5 al Terrassa, i el Barceloneta venç clarament el Barcelona per 16-8

El Zodiac CN Atlètic Barcelona i l’Astralpool CN Sabadell s’han classificat per la final de copa (demà 11.30 h) que es disputa a Palma. Serà la tercera de manera consecutiva en que s’enfrontin aquests dos equips i la setena de la història. El Barceloneta ha guanyat per un clar 16-8 (5-1, 3-2, 4-2 i 4-3) el CN Barcelona en la primera semifinal de la copa, i el Sabadell s’ha imposat per un mínim 6-5 (1-0, 3-1, 1-3 i 1-1) al CN Terrassa en la segona. Serà la 23a final de copa i la19a de manera consecutiva de l’Atlètic Barceloneta i la desena del Sabadell, la tercera seguida.

Molt ajustat fins al final

Les defenses i la bona actuació dels porters han marcat el primer quart i només el Sabadell ha anotat un gol. En el segon període els sabadellencs han trobat l’encert en atac i s’ha avançat amb un 4-0. El Terrassa ha continuat negat en atac i un gol que han marcat ha estat anul·lat pel VAR. El seu primer gol no ha arribat fins el minut 16, a 8 segons per arribar al descans (4-1).

En el tercer quart els egarencs han reaccionat i han ajustat el marcador amb dos gols seguits, mentre que el Sabadell ha desaprofitat un penal. El Terrassa han tingut diverses oportunitats per empatar, però ha estat el Sabadell el que s’ha distanciat de dos gols. Només a cinc segons per acabar el tercer quart el Terrassa s’ha tornat a situar a un sol gol. En el darrer període el Terrassa ha continuat amb la seva bona defensa i a sis minuts del final ha empatat de penal (5-5). El Sabadell també ha marcat de penal i després el Terrassa n’ha desaprofitat un, a dos minuts del final, i han estat expulsats amb targeta vermella Averka, del Sabadell, i Alarcón, del Terrassa per una picabaralla després del llançament. En aquests darrers minuts el Sabadell ha intentat mantenir el resultat i el Terrassa ha buscat l’empat, i la semifinal ha finalitzat amb el 6-5 i la classificació del Sabadell. Valera ha marcat dos gols per al Sabadell, i Bargalló ha destacat amb tres gols pel Terrassa.

Triomf clar del Barceloneta

El Barceloneta s’ha centrat des de l’inici i s’ha avançat amb un 4-0 davant un Barcelona que només ha marcat de penal i s’ha arribat al final del primer quart amb un 5-1. El Barcelona no ha estat encertat i ha desaprofitat ocasions clares, entre elles un penal en els últims segons del primer quart, i ha enviat una pilota al pal. El Barceloneta s’ha avançat sense problema i en el segon període, amb menys gols, ha incrementat el seu avantatge una mica més i s’ha arribat al descans amb un 8-3.

La tònica de la semifinal i el domini del Barceloneta s’ha mantingut en el tercer quart i ha continuat ampliant la diferència en el marcador. En els darrers vuit minuts els dos equips s’han intercanviat gols i han donat minuts a jugadors no gaire habituals. S’ha arribat al final del partit amb un 16-8. Famera i Sanahuja han marcat tres gols pel Barceloneta, i Vall i Prats també n’han fet tres pel Barcelona.